De Gerritshoeve bekijk alle Processen

Crowdfunding voor KASTAN // De Gerritshoeve is af!

Sectie
Erfgoed
Gerritshoeve
Gepubliceerd op

Na een enerverend bouwproces, is het eindelijk zover: De Gerritshoeve is af! De exploitant is nu een crowdfunding begonnen voor de financiering van het restaurant. KASTAN is geboren.

De bouw van de schuur is bijna afgerond en de contouren van het pand staan. De exploitanten hebben nu hulp nodig om van deze unieke plek een spannende, aantrekkelijke en duurzame plek te maken. Er wordt druk getekend aan het interieur, keuken, bar en terras. Tegelijkertijd wordt de financiering vormgegeven zodat we onze mooie plannen kunnen realiseren.

De exploitanten

Dennis en Jeroen zijn oprichter en eigenaar van DeDAKKAS in Haarlem. Een unieke, duurzame horecaplek in het centrum van de stad, op het dak van parkeergarage de Kamp. Uitkijkend over de daken van de stad met zicht tot aan de duinen. DeDAKKAS is opgericht in 2018 en nu na ruim vijf jaar een vaste waarde voor Haarlem. Jeroen en Dennis zijn de exploitant van KASTAN en daarmee operationeel en conceptueel verantwoordelijk en huurder van de plek die Gijs de Waal heeft gerealiseerd.

Midden tussen de moderne woningbouw op een strook groen, begroeid met volwassen kastanjebomen, geeft deze oude schuur de identiteit terug aan de polder.

Gijs de Waal

Het gebouw en de grond waarin KASTAN zich vestigt is ontwikkeld door Gijs de Waal. Gijs heeft ervaring in het bedenken, oprichten, ontwikkelen en uiteindelijk exploiteren van succesvolle horecaconcepten in Amsterdam. Gijs is medeoprichter van het populaire Hannekes Boom en BRET in Amsterdam. Gijs is eigenaar van het vastgoed en daarmee de verhuurder van het pand en de omliggende grond. Hij zal zich op de achtergrond opstellen als partner en adviseur.

Bouwproces gevolgd

Het unieke proces van ontmanteling, verplaatsing en opbouw van de Gerritshoeve is door de jaren heen gevolgd door Polderfotograaf Kees van der Veer. Podium voor Architectuur publiceert binnenkort deze unieke tijdreis op onze website.


Klik hier voor meer informatie over KASTAN en hoe je de ondernemers kunt helpen!