Foto: Theo Baart

Berichten uit de Metropoolregio 1 // Ton Bossink

Sectie
Theo Baart
Podcasts
Podcasts
MRA

Ton Bossink is planoloog in dienst van de provincie Noord-Holland. Daarvoor werkte hij bij de gemeente Amsterdam onder andere aan de Structuurvisie 2040. Hij was samen met zijn collega Jurjen Tjarks verantwoordelijk voor de kaarten en infographics in het boek 'Groot-Amsterdam. Metropool in ontwikkeling.'

In deze podcast bespreken Theo en Ton waarom het belangrijk is dat Amsterdam en de omliggende steden als samenhangend geheel gezien worden. Wat is dan de winst voor de deelnemers?

ACHTERGROND PODCAST

Fotograaf en auteur Theo Baart dacht dat hij in Hoofddorp woonde, een voorstad van Amsterdam. Maar hij kwam erachter dat hij in een metropoolregio woont en werkt. Wat is dat? Van een stad, een dorp of het platteland kan iedereen zich wel een voorstelling maken. Maar een metropoolregio?

Die vraag was aanleiding voor een drie jaar durende expeditie.


In deze podcastserie bespreekt Theo Baart met ontwerpers, beleidmakers en publicisten opmerkelijke zaken die hij tijdens zijn tochten door de Metropool heeft gezien. Deze serie is het vervolg op zijn boek Groot-Amsterdam // Metropool in ontwikkeling. De opgaven zijn groot, de toon is heel toegankelijk.