Beeld: VRspace
Mediafestival bekijk alle LIDM

Originele VR-ontwerpen op het Mediafestival

Sectie
Leren
Leren in de Metropo(o)lder
Ontwerpen
Overbos

Van 8 tot 11 november beleefde het Cultuurgebouw de 8ste editie van het Mediafestival. Thema: New Art Mania. Honderden VO-leerlingen uit Haarlemmermeer leerden op actieve wijze over de wereld van VR, digitale kunst en NFT's.

De mogelijkheden van digitale kunst lijken oneindig. De ene keer is het kunstwerk een schilderij, dan weer een 3D object, een foto, een hologram, een muziekstuk, een game of een TikTok film. Zet je het om in cryptokunst, dan kun je het ook nog eens goed verkopen. Want NFT’s, Non Fungible Token, lijken dikke digitale duiten. Digitale kunst om samen aan te werken en kritisch over te praten?

De afgelopen week kropen de scholieren uit Haarlemmermeer in de huid van de nieuwe kunst(enaar). Met een programma van workshop(s) + een rondleiding in de media-expo gingen ze zelf op ontdekkingsreis in de digitale wereld.

Het Podium voor Architectuur organiseerde met VRSpace uit Gouda een Virtual Reality-worskhop. VO-leerlingen bewogen in een VR-wereld over het parkeerplein voor winkelcentrum 't Paradijs in Overbos. Hoe kan het plein eruit zien als je bruikbare elementen toevoegt? Met VR zie je meteen de waarde van extra bankjes, planten, pompoenen, toegangspoorten, bomen en hotdogkarretjes.

Binnenkort presenteren we de hoogtepunten van de resultaten.