Online expositie bekijk alle LIDM

Fotografie // CONNECTED - SMART KIJKEN

Sectie
Leren in de Metropo(o)lder
Fotografie

Wat is jouw verbinding met je dagelijkse omgeving? Hoe kijk jij door de lens van je smartphone, wat deel je met anderen over je leefomgeving? De workshop neemt je mee op reis, door de bekende omgeving van het centrum en het bos, die je gaat bekijken als door een vergrootglas.

Een grote wereld op miniformaat.

--------------------------------

Jongeren fotograferen tijdens het Mediafestival 2021

Toen het Mediafestival van 9 tot en met 12 november door Het Cultuurgebouw raasde, verzorgde het Podium voor Architectuur de workshop Smart kijken. Fotograaf Remke Spijkers nam leerlingen uit de klassen 1-2-3 van het voortgezet onderwijs vanuit Het Cultuurgebouw naar het Wandelbos Hoofddorp tussen het centrum en het station. Een bekende omgeving die zij gingen bekijken als door een vergrootglas. Een moment van verbinding met je omgeving en jezelf. Ze kregen van Remke tips over perspectief, licht, kleur en beweging. Daarna gingen ze fotograferen naar eigen keuze: bomen, bladeren, water, bruggen, dieren en diertjes.

De workshop leverde verschillende en bijzondere foto’s op.

De leerlingen kozen de foto waar zij zich het meest verbonden voelden. De resultaten zijn geëxposeerd in de momenteel beperkt geopende galerie. Daarom vindt u hier een online expositie met een selectie uit de prachtige foto’s.

Zelf zin gekregen in een fotografieworkshop in de buitenlucht? Check de website van Remke Spijkers


Een fotografieworkshop door Remke Spijkers tijdens het Mediafestival in Het Cultuurgebouw, van 9 tot en met 11 november 2021. Gemaakt door leerlingen van 12–15 jaar van het Kaj Munk College, Hoofddorp en HVX, Nieuw-Vennep