Beeld: VRspace
Mediafestival bekijk alle LIDM

Originele VR-ontwerpen op het Mediafestival

Sectie
Leren
Leren in de Metropo(o)lder
Ontwerpen
Overbos

Van 8 tot 11 november beleefde het Cultuurgebouw de 8ste editie van het Mediafestival. Thema: New Art Mania. Honderden VO-leerlingen uit Haarlemmermeer leerden op actieve wijze over de wereld van VR, digitale kunst en NFT's.

De mogelijkheden van digitale kunst lijken oneindig. De ene keer is het kunstwerk een schilderij, dan weer een 3D object, een foto, een hologram, een muziekstuk, een game of een TikTok-film. Zet je het om in cryptokunst, dan kun je het ook nog eens goed verkopen. Want NFT’s, Non Fungible Tokens, lijken dikke digitale duiten. Maar is kunst nog mooi, kritisch en om samen over te praten?

De afgelopen week kropen de scholieren uit de Haarlemmermeer in de huid van de nieuwe kunst(enaar). Met een programma van workshop(s) + een rondleiding in de media-expo gingen ze zelf op ontdekking.

Het Podium voor Architectuur hield met VRSpace uit Gouda een VR-workshop. VO-leerlingen bewogen in een VR-wereld over het parkeerplein voor winkelcentrum 't Paradijs in Overbos. Ze voegden daar fantasievolle elementen aan toe: bankjes, planten, pompoenen, toegangspoorten, bomen, hotdogkarretjes. En veel meer.

Op deze website komen spoedig hoogtepunten van de resultaten.