Voor de eerste boom was nog een machine nodig
Landschapsontwikkeling bekijk alle LIDM

Zuidfruit: bomen planten langs de IJtocht

Sectie
Leren in de Metropo(o)lder

Zo'n tweehonderd PO- en VO-leerlingen hebben bomen geplant in de groenstrook aan de IJtocht. Wethouder Sedee opende grote actie op woensdag 16 november op het Haarlemmermeer Lyceum, locatie Zuidrand.

Wethouder Sedee tijdens toespraak
Wethouder Sedee tijdens toespraak

Het planten is onderdeel van een grotere groenontwikkeling van de gemeente. Tegelijk is het voor de VO-leerlingen onderdeel van een educatief project van de school, 'Zuidfruit', in opdracht van Podium voor Architectuur en in samenwerking met de groenexperts van de Gemeente Haarlemmermeer.

De leerlingen van het Lyceum hebben vooraf workshops gekregen van een landschapsecoloog en een landschapsarchitect. Zodat ze meer inzicht kregen in de verschillende typen groen, én meer inzicht in het ontwerpen van groengebieden, met inheemse bomen: onder meer eik, beuk, berk en esdoorn.

Ze voeren de komende weken nog een ontwerpopdracht uit, om de strook met de bomen ecologisch waardevol en landschappelijk efficiënt te maken. Binnenkort volgen meer beelden van de bomenplant en van de ontwerpen van de leerlingen.

De leerlingen primair onderwijs komen van de Montessorischool Floriande. De VO-leerlingen zijn van het Haarlemmermeer Lyceum.

Het begin van een eikenbos
Het begin van een eikenbos