Ontwerpworkshop bekijk alle Projecten

Groene verbindingen voor Badhoevedorp

Sectie
Wonen
Erfgoed
Ontwerpen
Mobiliteit

Welke groene kansen zijn er voor ontmoetingsplekken of voor een nieuw wandelnetwerk dat de stad verbindt met de polder en ruimte biedt aan recreatie, natuurbeleving in de stadse randen vol erfgoed?

Op zaterdag 22 juni organiseerden we een stedelijke dorpsexpeditie in Badhoevedorp met een workshop die deelnemers aanzette tot meedenken en ontwerpen.

Hoe kunnen we het unieke karakter van Badhoevedorp, afgesloten van stad en polder ontsluiten vanuit de groenstructuur?

Badhoevedorp heeft een unieke positie op de grens van stad en polder. Hoe kunnen we de groenstructuur verbinden met Spaarnwoude, het Amsterdamse Bos en Schiphol Oost?

Foto: Peter Davidse

Vanuit inspirerende presentaties van Gerdien van de Beek (Landschapsarchitect) en Joop Slangen (Polderarchitect gemeente Haarlemmermeer) gingen drie groepen op een stedelijke dorpsexpeditie om onderweg over grenzen heen te kijken. Kansen en wensen werden op een XXXL kaart getekend. Bij terugkeer werd tijdens een informele picknickborrel de 9 meter lange route aan elkaar gekoppeld en werden de mogelijkheden geïnventariseerd.

Voor wie

Voor bewoners, toekomstige bewoners, de buren, voor wandelaars, natuurgenieters, ecologen, groene vingers, speelse denkers, ruimtelijk- en technisch ontwerpers en stadmakers.

Dit project was onderdeel van het programma van WeMakeThe.City 2019

Uitnodiging