Publicaties

Foto: Theo Baart

DOWNLOAD Verslag Op Watersafari in de MRA #3

Impressie door Pieter Hoexum
gratis

Tijdens WeMakeThe.City op dinsdag 18 juni vaarde een groep experts over het IJmeer. Vanuit presentaties bespraken we de grote ruimtelijke opgaves van de MRA.

Geluidadaptief bouwen

DOWNLOAD Verslag Make Some Noise

Hoe kan vliegtuiggeluid-adaptief bouwen circulair worden gerealiseerd?
gratis

Het komend half jaar zoeken het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS), de gemeente Haarlemmermeer en het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol samen naar nieuwe manieren van bouwen in gebieden rond luchthavens.

Foto: Theo Baart

DOWNLOAD Verslag Op Safari in de MRA #2

Impressie Safari Zaanstad door Pieter Hoexum
gratis

Op dinsdag 26 maart 2019 organiseerde Podium voor Architectuur in samenwerking met fotograaf Theo Baart de tweede Safari MRA met aandacht voor knooppuntontwikkeling Zaancorridor.

Getekend verslag

DOWNLOAD Verslag Woonsymposium Haarlemmermeer 2019

Nieuwe energie in de woningmarkt: terug naar het hofje
gratis

In een symposium over de ‘inclusieve woningmarkt’ op 29 maart, georganiseerd door het Podium voor Architectuur, zette wethouder van de gemeente Haarlemmermeer, Jurgen Nobel, de boel meteen op scherp. In zijn welkomstwoord verwees hij naar een van de grote ambities van de coalitie.

Foto: Theo Baart

DOWNLOAD Verslag Op Safari in de MRA #1

Inleiding en impressie Safari Datacenters door Pieter Hoexum
gratis

Op dinsdag 4 dec 2018 organiseerde Podium voor Architectuur in samenwerking met fotograaf Theo Baart de eerste Safari MRA uit een reeks van vijf.

Energietransitie en erfgoed

DOWNLOAD Verslag Dialoog Energietransitie & Erfgoed Haarlemmermeer

Van technisch naar sociale en ruimtelijke ontwerpopgave
gratis

De hoeveelheid informatie over de ophanden zijn de energietransitie creëert behoefte aan inzicht in de ruimtelijke consequenties. Wat is de stand van zaken in Haarlemmermeer? Wie heeft en geeft inzicht in de ruimtelijke gevolgen? Wat is de sociale opgave?

Food Council MRA

DOWNLOAD Verslag Eerste plenaire bijeenkomst Food Council MRA

Over nieuwe markten: stopplaatsen langs de weg naar een regionaal voedselsysteem
gratis

Op 29 november 2018 organiseerden Podium voor Architectiuur i.s.m. Food Council MRA en NMCX de bijeenkomst ‘Stand van Zaken Food Council’ en de workshop ‘Nieuwe Markten’.

Excursie Minitopia Poeldonk

DOWNLOAD verslag Excursie Minitopia

Uitwisseling kennis, ervaring en kansen Tiny Homes
gratis

Haarlemmermeer heeft de kansen om hét experimenteergebied van Nederland te worden. Er is ondernemerschap, er zijn jonge makers, er is ruimte voor experiment, er is behoefte aan innovatie en er is behoefte aan experiment met woonvormen.

Foto: Karin Dekkers

DOWNLOAD Verslag Open Proces Hoofddorp Centraal

Afsluiting 3 oktober 2018
gratis

In de gymzaal aan de Prins Hendriklaan in Hoofddorp mochten omwonenden, ondernemers en andere initiatiefnemers jarenlang meedenken, meepraten en meebeslissen over de plannen voor het gebied tussen het station en het centrum van Hoofddorp.

Pagina's