Foto: Theo Baart

Berichten uit de Metropoolregio 5 // Tijs van den Boomen

Sectie
Theo Baart
Podcasts
Podcasts
Tijs van den Boomen
MRA

Tijs van den Boomen is opgeleid als bedrijfskundige en werkt als onderzoeksjournalist, met stedelijke ontwikkeling en ruimtelijke ordening als specialisme. Zijn meest recente boek is Slim Zand waarin hij die andere succesvolle metropoolregio, Eindhoven, onder de loep neemt.

Voor NRC Handelsblad keek Tijs van den Boomen samen met Theo Baart naar de zuidwestflank van Groot-Amsterdam. Hoe kunnen we de landzijde van Schiphol vrijspelen zodat de benarde metropool weer meer ruimte krijgt?

ACHTERGROND PODCAST

Fotograaf en auteur Theo Baart dacht dat hij in Hoofddorp woonde, een voorstad van Amsterdam. Maar hij kwam erachter dat hij in een metropoolregio woont en werkt. Wat is dat? Van een stad, een dorp of het platteland kan iedereen zich wel een voorstelling maken. Maar een metropoolregio?

Die vraag was aanleiding voor een drie jaar durende expeditie.


In deze podcastserie bespreekt Theo Baart met ontwerpers, beleidmakers en publicisten opmerkelijke zaken die hij tijdens zijn tochten door de Metropool heeft gezien. Deze serie is het vervolg op zijn boek Groot-Amsterdam // Metropool in ontwikkeling. De opgaven zijn groot, de toon is heel toegankelijk.