Foto: Dylan Hoogeboom
Haarlemmermeer Groeit bekijk alle Processen

Celine: Woningdelen uit noodzaak

Sectie
Wonen
Gesprekken
Haarlemmermeer Groeit
Groeiportretten
Participatie
Gepubliceerd op

Na meer dan anderhalf jaar op zoek te zijn naar een huis via Funda en door alle andere huurwebsites af te struinen, hebben we kort geleden eindelijk een appartement weten te bemachtigen. Ik ben me ervan bewust dat er veel vraag is naar huizen en appartementen, maar ik ben geboren en getogen in Hoofdorp, in Overbos enn ik wil hier niet weg. Dus ik ben blij dat we wat in de buurt gevonden hebben, maar ik vind het wel raar dat het zo lastig was. Ik ga trouwens samenwonen met een vriendinnetje. Vandaar dat ik zeg, ‘we’.

Dat we samen gaan wonen is wel noodzakelijk, want in mijn eentje kan ik het niet betalen. Ook al heb ik een fulltimebaan!

Gelukkig is het een goede vriendin van me en vind ik het ook gezellig. Maar toch…

Celine tijdens sleuteloverdracht
Celine tijdens sleuteloverdracht

Zorgen over een woonplek in Hoofddorp.

Het is voor mij belangrijk om in Hoofddorp te kunnen wonen. Ik werk in Hoofddorp en mijn sociale leven is in hoofddorp. Het is voor mij belangrijk om mijn dierbare om mij heen te hebben. Ik hoef geen hutje op de hei, eventueel langs de weg zou het nog prima zijn. Ik hou wel een beetje van reuring. Daarnaast vind ik het wel belangrijk dat mijn werk dichtbij is. Die twee dingen zijn wel echt belangrijk. Ik wil dat niet inruilen om maar ergens te kunnen wonen.

Toekomst?

Ik hoop dat ik over twintig jaar ook gewoon nog in Hoofddorp te kunnen wonen. Dan wil ik mijn vriendin wel ingeruild hebben voor een man en in een koophuis en niet in een huurhuis. Maar boven alles wil ik in hoofddorp wonen en bij de politie werken. En het liefst in een rijtjeswoning. Kopen gaat lastig worden, omdat de koopprijzen steeds hoger worden.

Daar maak ik me wel zorgen over, hoewel ik ook wel denk dat het wel goed zal komen. Toch?

En eventueel koop ik wat in Nieuw-Vennep over twintigjaar, maar dan moet het wel een stuk aantrekkelijker worden gemaakt. Anders ga ik er echt niet heen.

Hoofddorp als dorp.

Haarlemmermeer, of in ieder geval Hoofddorp, heeft een dorps karakter. Iedereen kent elkaar. Er is veel groen en er zijn voldoende parken. Maar het is tegelijkertijd ook centraal gelegen en het heeft veel voorzieningen. Ik denk dat het fijnmazige openbaar vervoernetwerk wel verbeterd kan worden. En het centrum? Je hebt zeker genoeg faciliteiten, winkels. Kijk bijvoorbeeld naar Primarkt, dat lokt veel mensen van buitenaf. Een goede zet van de gemeente om dit soort winkels naar Hoofddorp te halen vind ik persoonlijk.

Verspreiden van ontwikkelingen door de polder.

Verspreiden van horeca is belangrijk voor inwoners in de regio. Ik zou het namelijk heel tof vinden als er bijvoorbeeld net als vroeger leuke locaties in woonwijken komen. Vroeger had je bijvoorbeeld locaties als De Lans. Ik ben van mening dat meer spreiding van horeca door Haarlemmermeer voor iedereen leuker is. Het is voor sommige mensen lastig om altijd maar naar het centrum te gaan. Een kroeg in Toolenburg? Ik zie het wel zitten hoor. De eerste reacties zullen raar zijn, omdat je niet vaak hoort.

Als Haarlemmermeer in de toekomst moet groeien heb ik niet 1, 2, 3 een goede locatie op het oog. Maar ik denk dat het belangrijk is om het goed te verspreiden. Versterk het huidige karakter van Haarlemmermeer. En Hoofdorpse huizen zijn erg herkenbaar. Dat zou ik behouden. Ook in nieuwe wijken. En als ze dan toch bezig zijn, zou ik ook wel wat meer variëteit in middelbare en basisscholen willen zien. Daar moet meer naar gekeken worden.

Celine werkt bij een online textieldrukkerij als marketing medewerker.