Talkshow: De Ruimte

Een nieuw programma in Het Cultuurgebouw: talkshow De Ruimte. Kun je in Nederland worden wat je wil? Is worden wat je wil een illusie en helaas niet voor iedereen weggelegd?

Wat is de taak van maatschappij en politiek hierin? De serie Klassen liet Nederland niet onberoerd. Is het onderwijs in staat om het verschil te maken? Het onlangs verschenen SER Rapport Gelijke kansen in het onderwijs signaleert dat de kwaliteit van het basis- en voortgezet onderwijs onvoldoende is. Te hoge werkdruk, grote klassen, lerarentekorten, om maar wat oorzaken te noemen. Beter onderwijs geeft kinderen gelijke kansen concludeert de SER. Of is de plek waar je wieg staat nog steeds bepalend voor de kansen die je krijgt in je leven?

Moderator Sandra Rottenberg ontvangt schrijver en Libris Literatuur Prijswinnaar Murat Isik (Wees Onzichtbaar), Marjolein Steffens wethouder Onderwijs Haarlemmermeer, auteur Eva Buwalda & Anne Sophie Stoop van het SER Rapport Gelijke kansen in het onderwijs, teamleider Rob Schoonwater en directeur Sylvana Halkers van Praktijkschool De Linie, Gijs Bruijnzeels leerkracht groep 8 & adjunct-directeur De Optimist en Maxe de Rijk, docent VMBO kansklas Amsterdam en auteur van Geen stress, we gaan het maken.

De kersverse polderdichter Demi Baltus schrijft speciaal voor de avond een nieuw gedicht.

Koop hier je Tickets