OPEN MONUMENTENDAG // Fort van Hoofddorp

Het forteiland in Hoofddorp heeft een grootschalige renovatie ondergaan. Met de renovatie en herbestemming is het forteiland gered van het verval en getransformeerd tot een unieke ontmoetingsplek met ruimte voor horeca, culturele én educatieve activiteiten.

Programma

(alle leeftijden en jongeren)

13:00 – 14:15 uur // rondleiding door het fort

13:30 - 14:15 // Openluchttheater // muziek: Noach

14:15 - 15:00 // Openluchttheater // muziek: Lotte Kerkman

15:00 - 16:00 // Openluchttheater // muziek: Colourful Minds

16:00 – 17:15 uur // rondleiding door het fort

16:00 – 17:15 uur // Escape game

16:55 - 17:05 uur // Openluchttheater // Corpus Acrobaticus

17:10 - 17:40 uur // Openluchttheater // muziek: Taze M & Jarayo // Sunset

13:00 - 18:00 uur // Trappenhuis (rechts)// film: INTERSPACED (doorlopend)


Speciaal voor Open Monumentendag is de horeca Vis aan de Linie open vanaf 13:00 uur.


Rondleidingen

De rondleiding wordt gegeven door de architect Serge Schoemaker. Hij vertelt beeldend over deze locatie. Tijdens de wandeling komen de architectonische details van het fort voorbij, maar praat hij ook over het proces van de herontwikkeling. Hoe kwam het tot stand en waar liep hij tegenaan in de bijna tien jaar dat het duurde?

Meedoen op inschrijving via femme@fortvanhoofddorp.nl

Entree binnen in Fort van Hoofddorp
Entree binnen in Fort van Hoofddorp

FILM

INTERSPACED - de ruimte tussen onze dromen. Deze zomer hebben jongeren uit Haarlemmermeer en Atlanta in maar liefst twee weken tijd op afstand, samengewerkt aan een filmproductie! Onder begeleiding van ervaren coaches en een filmploeg zijn ze aan de slag gegaan met het bedenken, schrijven, spelen en regisseren. De fysieke ruimte tussen Nederland en de Verenigde Staten was opeens heel aanwezig en tegelijkertijd voelde het alsof ze misschien wel nauwer samenwerkten dan ooit. INTERSPACED is een droomachtige film die gaat over de ruimte tussen de twee landen, de ruimte in de lucht, de ruimte in ons hoofd en onze persoonlijke ruimte. De jongeren in Nederland en in Amerika hebben workshops gehad op het gebied van acteren, zang, dans en regie. Doormiddel van een livestream vanuit de grote zaal in poppodium Duycker kwamen de jongeren dagelijks samen en werd de afstand tot Atlanta verkleind tot 1,5 meter. Het eindresultaat is een verrassende en internationale mix van acteerwerk, dans en zang.

INTERSPACED is een samenwerking tussen Dé Jeugdtheaterschool Haarlemmermeer van Pier K, 7 Stages Atlanta en Poppodium Duycker en werd onder meer opgenomen in het fortgebouw en op het forteiland | Fort van Hoofddorp.

Poster INTERSPACED
Poster INTERSPACED

SPEL

ESCAPE FORT ISLAND - is een variant op het gigantische succes van het real-life spel ‘escape room’ een interactief spel, waarbij een groep mensen in een kamer of ruimte wordt opgesloten. De deelnemers moeten zo snel mogelijk (meestal binnen 60 minuten) uit de kamer zien te ontsnappen. Dit kan alleen door in de escape room puzzels op te lossen, aanwijzingen op te volgen en verbanden te zien. Hoe beter je daarin slaagt, hoe sneller je bij de ontsnapping komt. Bovendien is het de kunst om zo goed mogelijk samen te werken met de mensen in je groep. Escape Fort Island is een variant op de escape room, maar dan nog spannender! In Escape Fort Island wordt iedere groep op het forteiland gedropt. De tijd start en iedere groep krijgt 45 minuten de tijd om de codes te kraken, te ontsnappen of de vlag te veroveren!

Meedoen op inschrijving via femme@fortvanhoofddorp.nl

Escape Fort Island
Escape Fort Island

MUZIEK

In samenwerking met en geprogrammeerd door Duycker.

Sunset // Taze M & Jarayo
Sunset // Taze M & Jarayo

CORPUS ACROBATICS

Een act die opvalt door hun uitzonderlijke acrobatiek, visuele impact, expressie, dans, choreografie, kostuums, elegantie en persoonlijke stijl in acrobatische ballet. Corpus Acrobatics wordt geïnspireerd door de enorme capaciteit van het menselijk lichaam.

Corpus Acrobatics
Corpus Acrobatics

Extra informatie

De rondleidingen en de Escape Game zijn op inschrijving via femme@fortvanhoofddorp.nl (prijs: 5 EURO).