De werkplek van Silas
Interview bekijk alle LIDM

EN NU // Leerling Silas Buscemi

Sectie
EN NU // 22 Interviews
Leren in de Metropo(o)lder
Gesprekken
Gesprekken

We hebben ons langzaam aangepast aan de nieuwe werkelijkheid. We zijn benieuwd naar de ervaringen van de jongeren uit Haarlemmermeer in deze periode. En we verzamelen ideeën en tips voor de toekomst voor onze leefomgeving na deze coronacrisis. In deze eerste Q&A spreken we met de 16 jarige Silas Buscemi van het Kaj Munk College Hoofddorp, Vmbo-TL

Hoe beleef je dit moment?

Ik heb astma en gevoelige longen daardoor ben ik bang dat ik ziek word. Hoe erg zou COVID-19 voor mij zijn en zal het fataal zijn?

Ik ervaar dit moment als een angstige periode, omdat je niet weet of, of wanneer je ook ziek wordt.  

Wanneer realiseerde je dat het coronavirus serieuze consequenties heeft op jouw dagelijkse leven?

Dat was het moment dat de corona besmettingen toenamen en dat scholen, kappers, sportscholen, etc. dicht moesten.  

Heeft deze tijd invloed op je studie en voorlopige beroepskeuze?

Nee, omdat ik nog steeds het zelfde wil gaan doen als ik eerder ook al wilde en daarvoor ga! 

De werkplek van Silas
De werkplek van Silas

Hoe ziet de toekomst er volgens jou uit op het gebied van:

  • Milieu: Het milieu zal langzaam verbeteren, omdat veel mensen en organisaties het milieu willen verbeteren. Door veel mankracht moet dit wel lukken.
  • Onderwijs: Het onderwijs zal steeds beter worden en er zal meer worden gewerkt met apparatuur. 
  • Uitgaan: Ik denk dat bioscopen andere technieken zullen gebruiken en misschien dat ze in de toekomst er niet meer zijn. Doordat er veel mensen Netflix en andere sites hebben om films op te kijken, denk ik dat het wel effect kan hebben op de bioscopen.
  • Sport: Sport zal sport blijven, ik denk alleen dat er nieuwe sporten bij komen.
  • Reizen: Ik denk dat we meer automatisch gaan rijden en dat er treinen komen die rechtstreeks naar andere landen zullen rijden en dus vliegen overbodig wordt.
  • Architectuur: Met architectuur denk ik dat we ons als Nederland meer zullen richten op het bouwen van rijtjeshuizen. Doordat ons land zo klein is moet de ruimte goed benut worden.
  • Openbare ruimte: Ik denk dat er meer natuur zal komen, omdat ik denk dat mensen in de toekomst natuur belangrijker gaan vinden dan dat mensen dat nu vinden.

Heb je tips voor de toekomst? 

Als er rijtjeshuizen worden gebouwd, ontwerp ze dan wel modern en een beetje vernieuwend, want de meeste rijtjeshuizen zijn nogal saai en meestal niet mooi.