Mediafestival: VR-workshop Overbos

Een VR-workshop als onderdeel van het jaarlijkse Mediafestival over New Art Media. New Art (of NFT) vindt ook al zijn weg naar de architectuur. Leerlingen gaan VR-elementen toevoegen aan de gebouwde omgeving van de wijk Overbos.

Van 8 tot en met 11 november komen honderden leerlingen van middelbare scholen naar Het Cultuurgebouw voor het jaarlijkse Mediafestival. Thema: new art media, virtuele en digitale kunst. Daar krijgt de vraag over Overbos een plaats. Hoe kunnen we waarde toevoegen aan de wijk?

Met Virtual Reality voegen jongeren waarde toe aan de wijk. VR is een computertechniek waarmee het lijkt of je in een andere werkelijkheid bent.

De leerlingen krijgen een VR-workshop van VR Space uit Gouda. Ze gaan actief een omgeving met virtuele ontwerpen verrijken, terwijl ze in VR door die omgeving rondlopen. Hoe ziet het eruit en is dit wat we bedoelen?

De omgeving in Overbos is deze:

De beste ontwerpen zullen we publiceren op onze website.

Het programma is als een vervolg te zien op het programma Minecrafting the Curriculum, waarin leerlingen van het Kaj Munk-college in Hoofddorp in het programma Minecraft idee├źn uitwerkten om Overbos van nieuwe, frisse impulsen te voorzien. Een programma dat zelf ook een tweede ronde beleeft.

Hoe kun je meebeleven wat er gebeurt?