Makathon Circulair Maken bekijk alle Media

Podcast #7 // Quirien Koks: Bruggen Bouwen in het Onderwijs

Sectie
Erfgoed
Ontwerpen
Podcasts
Leren in de Metropo(o)lder
Podcasts
Makathon

Verdiep je in de ervaringen van Quirien Koks op de laatste dag van de Makathon bij Fort Aalsmeer in deze boeiende aflevering van "Echo's van Fort Aalsmeer". Als hybride docent bij het Nova College en recent getrainde DOON-innovatiecoach, verkent Quirien de kracht van leren buiten traditionele kaders.

Dit gesprek onthult hoe het integreren van maatschappelijke vraagstukken in het onderwijs niet alleen de interesse van studenten wekt, maar hen ook eigenaar maakt van hun leerproces.

Quirien benadrukt het belang van interdisciplinair leren, waarbij ecologie en samenleving als uitgangspunt dienen voor het aanpakken van thema’s rond circulariteit en duurzaamheid. Hij nodigt niet alleen studenten, maar ook docenten en de gemeenschap uit tot samenwerking, eigenaarschap over het leerproces, en het omarmen van duurzaamheid en circulariteit als kernthema's.

Luister naar zijn ervaringen en ontdek hoe deze aanpak bijdraagt aan de ontwikkeling van studenten die klaar zijn voor de complexe uitdagingen van onze samenleving.