Foto: Theo Baart

Berichten uit de Metropoolregio 7 // Hilde Blank

Sectie
Theo Baart
Podcasts
Podcasts
MRA

Hilde Blank is stedenbouwkundige en directeur/eigenaar van BVR adviseurs ruimtelijke ontwikkeling. Ze is betrokken bij de ontwikkelingen van verschillende regio’s en steden in Nederland. Zo is Hilde onder andere Stadsbouwmeester van Leiden, supervisor van Schieoevers noord Delft en werkt zij aan verschillende gebiedsopgaven.

In opdracht van de gemeente Haarlemmermeer, de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam heeft zij een atelier geleid over de toekomst van de oostflank van Haarlemmermeer. Ze ontwikkelde met haar gesprekspartners een perspectief voor dit opmerkelijke gebied dat op die moment vooral het karakter heeft van een verzameling restruimtes die ontstaan zijn door andersoortige ontwikkelingen. Waar liggen de kansen voor dit strategisch gelegen gebied?

ACHTERGROND PODCAST

Fotograaf en auteur Theo Baart dacht dat hij in Hoofddorp woonde, een voorstad van Amsterdam. Maar hij kwam erachter dat hij in een metropoolregio woont en werkt. Wat is dat? Van een stad, een dorp of het platteland kan iedereen zich wel een voorstelling maken. Maar een metropoolregio?

Die vraag was aanleiding voor een drie jaar durende expeditie.


In deze podcastserie bespreekt Theo Baart met ontwerpers, beleidmakers en publicisten opmerkelijke zaken die hij tijdens zijn tochten door de Metropool heeft gezien. Deze serie is het vervolg op zijn boek Groot-Amsterdam // Metropool in ontwikkeling. De opgaven zijn groot, de toon is heel toegankelijk.