Beeld: De Zwarte Hond
Nieuwsbericht bekijk alle artikelen

Het participatieproces in beweging

Sectie
Haarlemmermeer Groeit

Het participatieproces is in beweging. Via Swipocratie hebben 4784 inwoners meegestemd. In 20 diepte-interviews hebben inwoners hun visie gegeven op de ruimtelijke kwaliteit, wonen & werken, groen en mobiliteit. Ruim 150 mensen hadden zich opgegeven voor zo'n interview

Het participatieproces is nog niet afgelopen. In opdracht van Podium voor Architectuur heeft filmmaker Willard Evan Jonathans een aantal films geschoten van betrokkenen bij dit proces. Hij neemt de kijker mee op reis door Haarlemmermeer. Zo geven een drietal jongeren hun mening in een korte film en vertellen stedenbouwkundige Joanna Stegenga-Rydlewska en polderarchitect Joop Slangen vanuit hun professionele blik over de kansen en de opgave.

Willard Evan Jonathans is één van de jonge lokale makers die mede vorm geven aan het proces.

Onder de verschillende kopjes op de dossier-pagina van Haarlemmermeer Groeit is meer te lezen. Zo vertelt wethouder Mariëtte Sedee in Haarlems Dagblad vanuit haar visie.

Op 15, 16 en 17 juni kan iedereen meekijken in webinars over de groei van Haarlemmermeer tijdens de Week van de Architectuur. Hoe zijn de uitkomsten van Swipocratie verwerkt? Hoe denken experts over de opgave? Wat is de grootste opgave volgens jongeren? Via de chat kunnen vragen worden gesteld.

Meer informatie volgt!