Foto: Thijs Wolzak

Folly KomEtenPlein Hoofddorp

Naast station Hoofddorp bevindt zich het bedrijventerrein Beukenhorst West. Dit verandert op dit moment langzaam in een nieuwe stadswijk: Hyde Park

MVRDV maakte het masterplan voor bijna 4.000 woningen, Dijk&co Landschapsarchitectuur heeft een ontwerp opgesteld voor de openbare ruimte. Momenteel worden de woningen gerealiseerd naar ontwerpen van MVRDV, MVSA, Studio Ninedots, Barcode en Team V. Het gebied wordt de nieuwe entree van Hoofddorp.

Foto: Thijs Wolzak
Foto: Thijs Wolzak

De folly is een vrolijke toevoeging aan het Kometenplein. Ze dient als thuisbasis voor ontmoetingen buiten. Foodtrucks meren hier aan, na werktijd wordt er geborreld en eromheen worden kleine evenementen georganiseerd.

Het driehoekige object bestaat uit vier segmenten. Twee van de vier segmenten kunnen verticaal bewegen en zo van positie wisselen. Op deze manier gaat het paviljoentje open en dicht. De folly is in onderdelen gefabriceerd en kan relatief eenvoudig gedemonteerd worden. Na voltooiing van Hyde Park kan het paviljoen elders een nieuwe bestemming krijgen.

Facts & Figures

  • Ontwerp: bureau SLA, Amsterdam
  • Bouw: Helld├Ârfer Lasbedrijf en Scheepsbouw, Arnhem
  • Constructeur: Fmax I-saac, Delft
  • Fotografie: Thijs Wolzak
  • Film: Joeri Bleumer