Fotograferen buiten de gebaande paden - Grazende Zwaan (Uitverkocht)

Festival Grazende Zwaan voor alle leeftijden.
Grazende Zwaan is een avontuurlijk festival op landgoed Kleine Vennep in samenwerking met Podium voor Architectuur, Kunstfort bij Vijfhuizen en Haarlemmermeermuseum de Cruquius. Voor jong en oud, met theater en workshops.

WORKSHOP 10 september | Podium voor Architectuur

Fotograferen buiten de gebaande paden

Workshop op de grens van licht en duisternis voor smartphone en technische camera’s. Het landgoed Kleine Vennep vertelt een eigen verhaal, zeker op de grens van licht en duisternis: het berkenbos, de gewassen, Grazende Zwaan, de Calatravabrug en het spiegelende water van de Hoofdvaart. Kunstfotografe Remke Spijkers wandelt langs de plekken en geeft fotografie-inspiratie over experimenteren met beweging, stilstand en tijdsopnames. Daarna kies je je eigen weg om vrij te fotograferen, op jouw gewenste plek. Remke helpt je graag met persoonlijke tips. Tijdens het individueel fotograferen kan er technisch diepgaander begeleid worden.

Zorg ervoor dat je zelf weet hoe je camera werkt. De workshop richt zich niet op digitale bewerkingsapps, maar op creatieve tips & trics in de praktijk, waarmee je sfeervolle foto’s gaat maken met magie en gevoel erin! Zorg er ook voor dat je accu vol is, dat je voldoende vrij geheugen hebt, neem een schoonmaakdoekje en eventueel een statief mee. Kleed je op het weer en neem extra warme kleding mee; draag degelijke, modderbestendige schoenen met stroeve zolen. Bij kans op regen neem een paraplu mee, zodat er geen druppels op je lens vallen.

Remke is professioneel fotograaf. Zij exposeerde o.a. in het Gemeentemuseum Den Haag. Haar passie voor fotografie deelt zij graag via diverse workshops. www.remkespijkers.com

Voor alle leeftijden, alle soorten camera, alle soorten ervaring. Max 16 deelnemers. Start 19.00 uur met koffie van Dirk Molenaar – afsluiting 21.30 uur – maar ga daarna nog lekker door als je dat wilt!

Inschrijven kan via de website : https://www.karavaan.nl/voorstellingen/nachtfotografie-2021/