MVDA // Toegankelijke verkenningen in Rijsenhout & Aalsmeer

Studenten van Wageningen University & Research (WUR) verkennen de mogelijkheden en invulling van living labs in Rijsenhout en Aalsmeer. Niet alleen de gebouwde omgeving, maar ook andere maatschappelijke en omgevingsfactoren kunnen een rol spelen in de leefbaarheid van een buurt.
Daarom gaan de studenten een begin maken met het peilen van waar inwoners behoefte aan hebben om hun omgeving leefbaarder te maken.

Hoe kan de leefbaarheid in verschillende gemeenschappen rondom Schiphol verbeterd worden voor 2040? Waar hebben inwoners behoefte aan?

20 juni doen de studenten hun veldwerk in Rijsenhout en Aalsmeer. Bewoners van Rijsenhout en Aalsmeer kunnen met studenten spreken- op verzoek of studenten zoeken zelf contact met inwoners.

Het doel van dit project is het ontwikkelen van concrete voorstellen voor de inrichting van de gebouwde omgeving rondom Schiphol, waarmee de leefbaarheid voor inwoners wordt verbeterd en het vliegtuiggeluid wordt verminderd. Hierbij werken de studenten niet alleen aan ontwerpvoorstellen voor de inrichting; ze maken ook voorstellen van hoe bewoners en andere belanghebbenden beter kunnen worden betrokken bij het ontwerpproces.

Presentatie van de resultaten

Op vrijdag 7 juli presenteren de studenten hun ontwerpvoorstellen. Iedereen is van harte welkom om de presentaties bij te wonen. Als u een uitnodiging met het programma voor de presentaties wilt ontvangen kunt u een mail sturen naar .

Foto: Polderfotograaf Kees van der Veer