PODIUM TIPT: Beleef en proef ons erfgoed

Over een paar weken beleven we in de natuur de ‘WinterSonnewende’, de kortste dag, en daarna gaan de dagen weer ‘lengen’. Op de Fortboerderij een tijd van reflectie op het achterliggende jaar, tijd om weer krachten te verzamelen voor de nieuwe cyclus, en tijd om jullie te delen in de overvloed. Zaterdag 14 december a.s. ben je van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom om met elkaar te genieten van het thema ‘Beleef en proef ons erfgoed’.

  • Bewonder de inmiddels vakkundig gerestaureerde fortboerderij/schaapskooi uit 1894, dit is de voormalige Genieloods, beschermd door Unesco, onderdeel van de Stelling van Amsterdam.
  • Maak kennis met de schaapskudde met zeldzame Schoonebeekers, ook door Unesco beschermd, en maak prachtige foto's of stel vragen over de visie op kringlooplandbouw en zorg voor de aarde. Misja van der Marck en Paul Bos zijn aanwezig.
  • Proef met volle teugen bij Dick Braam (Natural Taste - Cooking & Catering) het vlees van de kudde in een heerlijk stoofgerecht, met daarbij naar keuze een passende wijn.
  • Verwonder je over het vakmanschap van viltkunstenaar Jantine Hos (RAW) hoe zij de wol van de kudde verwerkt tot prachtige objecten. Zelf iets maken?
  • Kijk je ogen uit bij portretschilder Marion van der Moolen die haar werk tentoonstelt. Misschien mag je zelf wel even de kwast vasthouden...
  • Geniet van de gastvrijheid van de tuinvrouwen en hulpboeren Trudy Smith en Josee Vincken, er is koffie/thee en een kopje soep van de eigen pompoenen.
Foto: Boer Bos
Foto: Boer Bos