Op uitnodiging // Verwonderingstocht onder de Polderbaan

Sectie
Luchthaven
Theo Baart
Tijs van den Boomen
MRA
Onder de banen

De Polderbaan heette aanvankelijk de Milieubaan: Schiphol kon groeien en tegelijk zou de overlast afnemen. Mooi niet, het aantal klachten explodeerde juist. Moeten we, nu Schiphol gaat krimpen, de Polderbaan dan maar sluiten? Of is woningbouw in de prachtige open polders ten noorden van Amsterdam dan niet meer tegen te houden?

We maken een bustocht langs een idyllisch kerkje op een steenworp afstand van Haarlem en Amsterdam, de boorden van het OerIJ, het Groene Schip, distributiedozen en golfbanen, een ontbrekende fietsbrug, compensatiegroen en zonneparkplannen, groene ribbels tegen grondgeluid, Hoofddorpse chic en gesloten begraafplaatsen. Theo Baart en Tijs van den Boomen richten uw blik op passende momenten.

Aansluitend een opgewekte denkoefening over het gebied onder de Polderbaan.


Podium voor Architectuur en Arcam werken samen met Theo Baart en Tijs van den Boomen aan een serie Verwonderingstochten met dialoog, onder de banen, in het veld.

De serie is een vervolg op zowel de Luchthavensymposia die Podium voor Architectuur in de periode 2012-2016 organiseerde, als de Safari’s MRA in samenhang met de verkenningen van Theo Baart voor de publicatie Groot Amsterdam.

Mede mogelijk gemaakt door Metropoolregio Amsterdam