Tentoonstelling Haarlemmermeer: van water, land en lucht

Sectie
Theo Baart
Gepubliceerd op

Vanaf 24 januari 2019 t/m 7 maart 2019 was de tentoonstelling Haarlemmermeer: van water, land en lucht te zien op verschillende locaties in Hoofddorp. Een bijzondere tijdreis die meevoerde door historie, heden en toekomst van onze nieuwe gemeente.

Podium voor Architectuur had in opdracht van de afdeling Staf, Bestuur en Directie van gemeente Haarlemmemeer, een onderdeel van de tentoonstelling samengesteld die de veelzijdigheid van de nieuwe gemeente toonde: in een buitententoonstelling op de route tussen het Raadhuis en Station Hoofddorp werd het verhaal van de kernen en buurtschappen verteld. Burgemeesters toonden hun gezicht in de passage van Het Cultuurgebouw.

Overzicht Burgemeesters Haarlemmermeer in Het Cultuurgebouw

Op het Raadhuisplein waren foto’s te bewonderen uit “Werklust”, een project van fotograaf Theo Baart. De dynamiek van onze bijzondere polder werd hier in beeld gevangen. Verder stonden in de centrale hal van het Raadhuis de toekomstdenkers en -visies uit het verleden centraal, die invloed hebben gehad op het (samen)leven en de inrichting van het landschap. In de Burgerzaal werden de mogelijke toekomstscenario’s voor de gemeente op de thema’s water, land en lucht geschetst.

Rondleiding Raadhuisplein: Werklust - Theo Baart

In samenwerking met gemeente Haarlemmermeer organiseerden we op woensdagmiddagen een rondleiding door de verschillende onderdelen van de tentoonstelling.

Toekomstdebat

Ter afsluiting van de tentoonstelling ‘Haarlemmermeer: van water, land en lucht’ organiseerde de gemeente Haarlemmermeer op dinsdag 19 maart een toekomstdebat met maatschappelijke organisaties, die in Haarlemmermeer actief zijn.

Hoe denk jij dat de toekomst van onze gemeente eruit zou kunnen zien?

In het toekomstdebat, onder leiding van prof. Roel in ’t Veld, werd het publiek uitgedaagd om mogelijke toekomsten van Haarlemmermeer te verkennen en te bediscussiëren.

Opbouw tentoonstelling
Opbouw tentoonstelling

Voor wie

De tentoonstelling Haarlemmermeer: van water, land en lucht was ontworpen voor alle inwoners van Haarlemmermeer en daarnaast onderdeel van het introductieprogramma van de nieuwe Raad.