Dag 1 // MAKATHON GELUIDADAPTIEF EN CIRCULAIR BOUWEN

Kijk 9.00-10.00: Wethouder Marjolein Steffens opent de Makathon en gaat in gesprek met de regiomanager van Ymere, Remco Pols. Expert Martijn Lugten introduceert Geluidadaptief bouwen en casuseigenaren Ymere Jean Paul Hitipeuw en Denise Koeleveld presenteren de locaties.

Onder leiding van een getrainde coach gaan de tien teams eerst elkaar en dan het thema leren kennen. Dán worden taken bedacht en begint een gezamenlijke brainstorm om tot een aanpak van het probleem te komen.

Meekijken via livestream

Van 9.00 tot 10.00 | Opening Makathon

Van 13.00 tot 14.00 | 4 inspiratieworkshops voor de deelnemers:

  1. Ymere wil mensen met een bescheiden inkomen een goed thuis geven in de Metropoolregio Amsterdam. Een goed thuis is gebaseerd op het DNA van de plek en de woonwensen van de klant. Wie is je doelgroep? Wat zijn de leefstijlen? Hoe breng je de woonwensen in kaart? Wat wil je zelf?
  2. Christina Eickmeier – CHRITH architecten | Biobased en circulair kan ook geluidwerend werken. Een dubbel effect, voelbaar en meetbaar.
  3. Freek Loos – Loos van Vliet Atelier voor Landschap, Stedenbouw, Architectuur | Groen kan geluid meetbaar beïnvloeden. Een groene leefomgeving heeft effect op welzijn én groen kan zelfs de perceptie van geluid beïnvloeden.
  4. DeNOISE – Engelstalig | Technische innovatie maakt van geluidwerend glas de oplossing voor wonen in geluidgevoelig landschap?

Klik hier voor Livestream