Vlaggen schilderen voor kunstwerk Tornado

Beeldend kunstenaar Oscar Peters maakt een reusachtige, tijdelijke installatie in Rijsenhout. Dit bewegende kunstwerk, Tornado, vormt het uitgangspunt voor een meerdaags participatief project met workshops voor de bewoners van Rijsenhout.

Tornado wordt een kleurrijke rups (familie van de ‘spin’ en ‘octopus’ op de kermis) die uitbundig draait aan de rand van de voetbalvelden van SCW Rijsenhout. Vanuit een stalen as bewegen diverse armen over het veld waaraan vlaggen hangen. Tijdens workshops kunnen inwoners van alle leeftijden langskomen en een eigen vlag voor Rijsenhout schilderen.

Op woensdag 1 en zaterdag 4 september is de Rijsenhoutse voetbalclub een feestelijke plek waar bewoners elkaar ontmoeten en samenwerken aan een tijdelijk kunstwerk.

Na de workshops bij SCW Rijsenhout verhuizen de vlaggen naar een buitententoonstelling bij het Fort bij Aalsmeer /CRASH en Fortboerderij. De vlaggententoonstelling is te zien tijdens Open Monumentendagen en de MakersBeurs op 11 en 12 september.

Bekijk de Tornado poster

Tornado is een samenwerking van Podium voor Architectuur/ Cultuurgebouw en curatoren Mette Samkalden en Rob de Melker (Kunstmest) en Yvonne Modderman (Studio YAA) – met Fortboerderij Dijkzicht CRASH – met dank aan SCW, alle jonge vrijwilligers en financiële steun van het Prins Bernard Cultuurfonds en Stichting Rijsenhout 2030