Olmenhorst Art Festival

De Olmenhorst laat met Pinksteren, 19 en 20 Mei, haar creatieve kant zien met de eerste editie van Olmenhorst Art Festival.

Het klokhuis is het hart van de appel, en het hart van de Olmenhorst is altijd al creatief en creërend geweest. Hoe leuk is het om de kunst en ambacht van onze boomgaard een dagje te vieren met het maken en ervaren van kunst! In samenwerking georganiseerd door Oogappel Galerie en Landgoed de Olmenhorst, met als doel maker en publiek te verenigen op sociale en interactieve wijze!

Beide dagen start het evenement vanaf 12:00 en sluit om 16:00.

Verschillende ateliers openen deze dagen hun deuren met eigen workshops! Volg de kunstroute langs deze bruisende creatieve werkplaatsen, beginnend in de prachtige proeftuin. Dit is een plek voor verbinding in de breedste vorm, in haar debuut jaar!

 • ZijdeAtelier Le Bonthi: Maak je eigen zijde klei schilderij! (Prijs €12,50, duur gemiddeld 30-45 minuten)
 • Hiro Natuurlijk Wonen: Beschilder Zaadbommetjes (Prijs €1,00 per stuk, €2,50 per drie stuks, duur gemiddeld 5-15 minuten)
 • Atelier Irene Prager: Speksteen bewerken (Prijs €7,50 contante betaling, duur gemiddeld 30-45 minuten, op zondag 19 Mei van 13:00 tot 15:30)
 • Kaarsenmakerij Willemijn: Maak je eigen bijenwaskaars (Prijs €5,00, duur gemiddeld 15 minuten)
 • Oogappel Galerie: Personaliseer een tote bag met de beschikbare prints van de kunstenaars (Prijs €9,00 (klein), €12,50 (groot), duur gemiddeld 10-15 minuten)

Eindig met een hapje en een drankje in de Fruitloods!

ZijdeAtlier Le Bonthi
ZijdeAtlier Le Bonthi

In de proeftuin, tijdens het evenement de thuisbasis van Oogappel Galerie, kan je op beide dagen live acts bewonderen!

 • 19 en 20 Mei: Douglas Calii brengt natuur en technologie samen met ‘Bloom’. Dit interactieve project geeft planten een stem door middel van elektroden en synthesizers. Tip: neem jouw eigen kamerplant mee en luister wat deze te zeggen heeft!
 • 19 Mei: Arklow Manor gaat live schilderen, geïnspireerd op het mooie landschap van de Olmenhorst!
 • 20 Mei: Jazzam Trio vult de proeftuin met hun Jazzy muziek!
 • 20 Mei: Kunstenaar Jessy Rensink zal ook deze dag live schilderen waarbij ook hier het landgoed fungeert als inspiratiebron! Dit evenement is uiterst geschikt om samen met jouw kids er op uit te gaan!
 • Kunstbingo/ speurtocht: Ga op avontuur over het terrein en speur naar de verborgen details in de kunstwerken. Gebruik je scherpe ogen en voltooi je bingokaart! Dan mag je een kleurplaat uitkiezen van een van jouw favoriete kunstwerken. Deelname: gratis.
 • Kunstappel: Laat je artistieke kant zien! Pak een kwast en verf en voeg je eigen creatie toe aan onze gezamenlijke kunstappel. Word deel van een uniek kunstwerk! Deelname: gratis.
De Kunstappel
De Kunstappel

Ook in de proeftuin zijn diverse exposities te vinden van de kunstenaars van Oogappel!

Als laatste staat de proeftuin decor voor een gezellige kunstmarkt met diverse makers. Ondersteun kunstenaars en ambachtslieden en neem iets echts unieks mee naar huis!