Eco-Meer Festival 2024

Zondag 21 april, van 12:00 tot 16:00 uur, nodigen we je uit op Landgoed de Olmenhorst voor een onvergetelijke dag tijdens het Eco-Meer festival, hét toonaangevende groene festival van Haarlemmermeer. Deze dag staat in het teken van het verrijken, vergroenen en klimaatbestendig maken van onze leefomgeving, met een focus op het belang van groen voor ons welzijn en dat van de dieren om ons heen.

Dompel jezelf onder in een programma vol activiteiten die niet alleen gericht zijn op het beleven en genieten van groen, maar ook op het activeren en inspireren van bezoekers om met nieuwe kennis en ideeën hun eigen leefomgeving te verduurzamen. Het festival is gratis te bezoeken.

Voor de jonge ontdekkers

Voor de jonge ontdekkers bieden we een speurtocht door de appelboomgaard, hands-on moestuinieren, creatief knutselen met natuurlijke materialen, en een educatieve watertafel van NMCX. Deze activiteiten zijn ontworpen om kinderen spelenderwijs te leren over het belang van natuur en duurzaamheid.

Voor volwassenen

Voor volwassenen hebben we inspirerende workshops zoals het ontwerpen van je eigen klimaatadaptieve tuin, het ontdekken van de kracht van een gezonde bodem, en het verkennen van eetbare planten. Verrijk je kennis en betrokkenheid bij de natuur tijdens onze historische rondleidingen door de Olmenhorst, waarbij de nadruk ligt op het actief bijdragen aan een groenere toekomst.

Informatiemarkt

De informatiemarkt biedt een uitgelezen kans om geïnspireerd te raken door lokale groene initiatieven en organisaties, waaronder NMCX Centrum voor Duurzaamheid, Stichting MEERgroen, IVN, Tuincentrum Suidgeest, Sedumplus en Stichting Gierzwaluw. Hier kun je ideeën opdoen voor je eigen tuin of gemeenschappelijke ruimte en direct in gesprek gaan met experts op het gebied van duurzaam leven.

Het Eco-Meer Festival is meer dan een daguitje; het is een springplank voor iedereen die actief wil bijdragen aan een groenere, duurzamere wereld, beginnend in de eigen achtertuin. Samen maken we het verschil voor een leefbare toekomst. Kom en doe inspiratie op!