Natuurwandeling op Fort bij Aalsmeer

In het weekend van 7 en 8 oktober a.s. verzorgen IVN-gids Anneke Wegman en kunstenares en kruidenvrouw Mireille Schermer inspirerende wandelingen op het Fort bij Aalsmeer.

Door de geïsoleerde ligging van het fort en het jarenlange ecologische beheer door de schaapskudde hebben zich hier bijzondere vegetaties kunnen ontwikkelen die de moeite waard zijn om te bekijken, te ruiken en te proeven. Beide activiteiten vinden plaats binnen het thema ‘Ontdek Cultureel Haarlemmermeer’ dat wordt georganiseerd door VisitHaarlemmermeer.

Anneke verzorgt op zaterdag vanaf 14.00 uur een leerzame natuurwandeling waarbij deelnemers kennismaken met de zeldzame planten die daar groeien, en welke essentiële rol zij spelen in het robuuste ecosysteem van deze wereldplek. De wandeling duurt ca. 1,5 uur, deelname is gratis.

De Wildplukwandeling van Mireille start zondag ook om 13.00 uur, waarbij je leert over geneeskrachtige en eetbare kruiden, bessen en bloemen die je zult zien, proeven en ruiken. Je leert over de verschillende toepassingen en krijgt ideeën over recepten mee. We oefenen in het veld door onze eigen kopje thee te bereiden dat we na afloop samen drinken, met een wilde cake natuurlijk. De wandeling duurt ca. 2 uur en de kosten zijn 25 euro p.p.

Aanmelden

Aanmelden kan via onder vermelding van je naam en je keuze voor welke wandeling. Daarna ontvang je een bevestiging van deelname.