UITGESTELD: Makathon geluidadaptief en circulair bouwen

Sectie
Leren
Luchthaven

De Makathon was gepland op 1, 2, 3 april 2020. Vanwege de recente ontwikkelingen betreffende het coronavirus (COVID-19) vindt de Makathon op een later moment plaats.

Een Makathon is een middel voor bedrijven, overheden, kennisinstellingen mee te kunnen bewegen in de snel veranderende omgeving door de exponentiële ontwikkeling van Smart Technology.

In een luchthavenregio speelt geluid een rol in en leef-,woon- en werkomgeving.

Geluid-adaptief bouwen is een manier van stedenbouwkundig en architectonisch ontwerpen waarbij bebouwing voor afscherming tegen vliegtuiggeluid zorgt. Hierbij kan de bebouwing, door de vorm en hoogte van de gebouwen, gevelmaterialen, de indeling van gebouwen, stillere ruimten binnen en rondom de gebouwen creëren. Vervolgens kan er worden bekeken of de ‘geluidsluwe’ zones rond de bebouwing zich lenen voor functies als terrassen en zitjes waar je rustig een kan zitten. Dit zorgt er voor dat mensen minder worden blootgesteld aan hoge geluidsniveaus van overvliegende vliegtuigen, en daardoor minder hinder en stress kunnen ervaren, wat een positief effect op de gezondheid heeft.

Op uitnodiging doen 60 studenten mee aan de Makathon:

  • 20 studenten van Kaj Munk van technasium en vmbo
  • 20 studenten van MBO bouw en Smart ICT
  • 20 studenten van HBO bouw en andere relevante opleidingen e.g. landschapsontwerp

Coaches

De begeleiding van de drie dagen is in handen van coaches die een speciale training krijgen op 16 en 17 maart. Alle partijen zoeken mee naar mogelijke coaches – ontwerpers, technici, onderzoekers, beleidsadviseurs enz.

Blijf op de hoogte

De ontwikkeling en inhoud van de Makathon is de komende maanden te volgen via deze pagina en social media.

Meedoen?

Interesse in een rol als coach, deelname of als sponsor? Laat het weten via