Voedsel

Kinderworkshop 'Maak een landschap van groenten'

Tijdens theaterfestival Grazende Zwaan organiseren wij twee workshops voor de kleine ontwerpers. In deze workshop ontwerp en bouw je een eigen landschap met groenten.

Je leert je fantasie te gebruiken en materialen een andere functie te geven, denk bijvoorbeeld aan een boom van broccoli of een pad van erwten. Met behulp van een (foto)camera  laat je tot slot jouw eigen landschap tot leven komen. 

Proeverij van (Stil)Leven

Hoe kan voedselproductie bijdragen aan Het Volgende Landschap? Welke betekenis kennen we het landschap toe? Proeven van (Stil)Leven vormt het jaarlijkse moment waarop het regionale voedselnetwerk de ruimtelijke en economische betekenis van voedselproductie in de regio bespreekt.

Workshop KomEtenplein

Hoe kunnen we het groene Kometenplein gaan benutten, dagelijks gaan gebruiken, vanuit het thema eten? Beukenhorst-West transformeert de komende jaren naar een woon-werkgebied met horeca, en levendige functies in de plinten van de gebouwen. Het wordt een gemixt gebied met kantoren en uiteindelijk misschien wel ca. 3000 huishoudens. In deze workshop worden de mogelijkheden voor het Kometenplein verkend.

Ontwikkeling KomEtenplein

Besloten pop-up diner: voedselproductie in een Connected Airport Area

Precies een jaar geleden organiseerde Podium voor Architectuur op het dak van een parkeergarage een besloten pop-up diner waarin verschillende experts uit de regio Haarlemmermeer & Schiphol spraken over voedselproductie in de Metropo(o)lder. Op 15 september a.s. organiseren Podium voor Architectuur en NMCX een vervolg: het Pop-up diner voor een Connected Airport Area.

Pagina's

Subscribe to RSS - Voedsel