Tussen Tijd

Tiny Homes en Bossche bollen: uitwisseling kennis, ervaring en kansen

Op woensdag 21 november organiseren we een inspirerende excursie naar ‘Minitopia Poeldonk’ in Den Bosch. De voormalige milieustraat is voor de komende vijf jaar getransformeerd tot een tijdelijke circulaire woonwijk. Binnen een half jaar hebben de gemeente Den Bosch en Woningcorporatie Zayaz het voor elkaar gekregen op deze bijzondere, maar op het eerste gezicht ongeschikte, locatie tijdelijke woningen te realiseren. Er worden nu al zo’n 15 huisjes naar volle tevredenheid bewoond.

BEZINNING GROOTSCHALIGE WONINGBOUWOPGAVE: DE (TOEKOMSTIGE) KAART VAN HAARLEMMERMEER

In Haarlemmermeer, als onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam, trekt de woningmarkt hard aan. Jarenlang is er niet gebouwd op gereserveerde gronden maar daar komt nu snel verandering in. Plannen van vóór de crisis worden weer uit de la getrokken.

Is het antwoord na jaren van stilstand de draad gewoon weer op te pakken en grootschalige woningbouw uit te zetten in de polder? Hoe verhoudt Haarlemmermeer zich tot de overspannen Amsterdamse woningmarkt?

Tentoonstelling Werklust | Theo Baart - Galerie De Meerse

Gedurende veertig jaar legde fotograaf Theo Baart de transformaties vast in het landschap van zijn jeugd: Haarlemmermeer. Een landschap dat onder de aanhoudende druk van de wereldeconomie in hoog tempo verandert. Na het succesvolle Bouwlust (1999), is onlangs Werklust gepubliceerd: een fotoproject over de omgeving van Schiphol. Een selectie is t/m 12 maart te zien in Galerie De Meerse

Boekpresentatie WERKLUST

Hoe zien de transformaties er uit in het landschap van Haarlemmermeer? Fotograaf Theo Baart legde ze vast over een tijdspanne van dertig jaar. Het resultaat, het boek Werklust, Biografie van een gebruikslandschap wordt 1 november a.s. gepresenteerd. 

TussenTijd

Fotograaf Theo Baart tijdens een van de Werklust-bijeenkomsten:

'Ik denk soms dat Haarlemmermeer de navel van de wereld is. Al weet ik wel dat sommige mensen daar anders over denken. Hoe dan ook is het een gebied met een ongelooflijke omloopsnelheid, waar ongelooflijk veel gebeurt. Het kent geen maat, kent geen grenzen en het verandert continu en permanent. De wrijving en spanning die ontstaan als gevolg van dat wat gepland is en hoe dat zich in de praktijk uiteindelijk ontvouwt, dat fascineert mij enorm.'

Werklust, een werk in uitvoering - 5e en laatste expertmeeting - toekomst van de ruimtelijke ordening

Op dinsdag 9 juni vindt de vijfde en laatste expertmeeting van Werklust plaats. Tijdens deze laatste bijeenkomst reflecteren Hans Leeflang (directeur Strategie, Kennis en Innovatie van het ministerie I&M) en Wim van der Lee (procesmanager gemeente Haarlemmermeer) over de toekomst van de ruimtelijke ordening. 

Pagina's

Subscribe to RSS - Tussen Tijd