Ontwerpen met jongeren

Kinderworkshop Wonen in een warm land

Nederland is een land met een zeeklimaat. Dat betekent dat we regelmatig te maken hebben met wind en regen, en dat we geen extreme kou of hitte kennen. Er zijn ook landen met een ander klimaat. Stel je eens voor, dat je in een land woont waar het ontzettend warm wordt! De woningen zien er in zo’n land vast anders uit dan in Nederland. In deze workshop proberen we te ontdekken wat belangrijk is bij het ontwerpen van een woonplek in warme landen.

Makersplaats Metropolder: wie doet mee?

De Makersplaats is een ontmoetingsplaats waar ondernemers, onderzoekers en ontwerpers van jong tot oud kunnen experimenteren, waar kennis circuleert en waar concreet getest kan worden. Wat zijn de primaire behoeften? Wat zijn de eerste stappen die genomen moeten worden voor een Makersplaats in Haarlemmermeer? 

Om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan, zijn we op weg naar vernieuwing in producten vanuit een samenwerking tussen onderwijs, bedrijven, ondernemers, ontwerpers en technici.

Prijsuitreiking en expositie Summer Challenge: The Next Landscape

Hoe zien jongeren het landschap van de toekomst? Jongeren in de leeftijd van 12 – 17 jr en 18 – 22 jr zijn deze zomer op pad gegaan met hun camera en hebben hun toekomstbeeld van het landschap vastgelegd op film of met animatie.

Op zaterdag 9 september worden de prijswinnaars van de winnende video’s bekend gemaakt door Wethouder Derk Reneman en gedeputeerde Adnan Tekin. De tien beste video’s per leeftijdscategorie worden t/m 30 september geëxposeerd op flatscreens in de schuur van Landgoed Kleine Vennep, PARK21.

Expositie Tiny Houses

Op 13 maart werd de expositie Tiny Houses geopend in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. De leerlingen van het Hoofdvaart College hebben voor het vak CKV de rol van ontwerper op zich genomen. Als ontwerper hebben zij gewerkt aan de vraag: Ontwerp een mobile / tiny home voor jezelf. Hoe zou jij willen wonen in een ruimte van 16m2?

Pagina's

Subscribe to RSS - Ontwerpen met jongeren