Nieuwe generaties & nieuwe steden

Vergroenen Stadsrand Badhoevedorp: de kansen voor groene verbinding(en)

Een stedelijke dorpsexpeditie met een workshop die deelnemers aanzet tot meedenken en ontwerpen:  hoe kunnen we het unieke karakter van Badhoevedorp, afgesloten van stad en polder ontsluiten vanuit de groenstructuur?

Welke groene kansen zijn er voor ontmoetingsplekken of voor een nieuw wandelnetwerk dat de stad verbindt met de polder en ruimte biedt aan recreatie, natuurbeleving in de stadse randen vol erfgoed? 

Op Watersafari door de MRA

Landschapsfotograaf Theo Baart werkt aan de Atlas MRA. Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol werkt samen met Theo Baart en Ton Bossink (Omgevingsvisie NH2050) aan een parallelle lijn: de zogenoemde Safari MRA.

Tijdens WeMakeThe.City vaart een groep experts over het IJmeer. Vanuit presentaties bespreken we de grote ruimtelijke opgaves van de MRA. Hoe kunnen we water inzetten als verbinder van wonen en mobiliteit met versterking van ecologische- en historische waarden?

Toekomstdebat

Ter afsluiting van de tentoonstelling ‘Haarlemmermeer: van water, land en lucht’ organiseert de gemeente Haarlemmermeer op dinsdag 19 maart een toekomstdebat met maatschappelijke organisaties, die in Haarlemmermeer actief zijn.

Op Safari door de MRA 2

Podium voor Architectuur organiseert in samenwerking met fotograaf Theo Baart een reeks Safari’s door de MRA. De Safari brengt ons verspreid over 2019 naar wisselende locaties om ter plaatse de resultaten van het beleid en de perongeluksfactor te benoemen vanuit introducties door Theo Baart: ‘Hoe kunnen we de MRA opgaven en de kansen formuleren?’

Woonsymposium Haarlemmermeer 2019

Stappen op weg naar een inclusieve samenleving. Een passend thuis voor iedereen! Worden beleid, ontwerp en bouw ingehaald door de tijd?

Op 29 maart a.s. organiseert Podium voor Architectuur in samenwerking met AM, gemeente Haarlemmermeer, Ymere en Rabobank het woonsymposium Haarlemmermeer 2019. Hoe houden we de woningmarkt voor iedereen toegankelijk? Passend bij de maat, de woonwensen, leefstijlen en levensfases van huurders en van kopers, met een diversiteit aan wensen en initiatieven. 

Op Safari door de MRA

Op dinsdag 4 dec a.s. organiseren we in samenwerking met fotograaf Theo Baart de eerste Safari MRA uit een reeks van vijf. Een bus brengt ons verspreid over enige maanden naar wisselende locaties om ter plaatse de resultaten van het beleid en de perongeluksfactor te benoemen vanuit introducties door Theo Baart. ‘Hoe kunnen we de MRA opgaven en de kansen formuleren?’ 

Makersplaats Metropolder: wie doet mee?

De Makersplaats is een ontmoetingsplaats waar ondernemers, onderzoekers en ontwerpers van jong tot oud kunnen experimenteren, waar kennis circuleert en waar concreet getest kan worden. Wat zijn de primaire behoeften? Wat zijn de eerste stappen die genomen moeten worden voor een Makersplaats in Haarlemmermeer? 

Om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan, zijn we op weg naar vernieuwing in producten vanuit een samenwerking tussen onderwijs, bedrijven, ondernemers, ontwerpers en technici.

Pagina's

Subscribe to RSS - Nieuwe generaties & nieuwe steden