Luchthaven

Make Some Noise #1

Het komend half jaar zoeken het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS), de gemeente Haarlemmermeer en het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol samen naar nieuwe manieren van bouwen in gebieden rond luchthavens. Daarbij onderzoeken we hoe vliegtuiggeluid-adaptief bouwen circulair kan worden gerealiseerd en tegelijkertijd kan bijdragen aan een goede leefomgeving en microklimaat.

Tiny Homes en Bossche bollen: uitwisseling kennis, ervaring en kansen

Op woensdag 21 november organiseren we een inspirerende excursie naar ‘Minitopia Poeldonk’ in Den Bosch. De voormalige milieustraat is voor de komende vijf jaar getransformeerd tot een tijdelijke circulaire woonwijk. Binnen een half jaar hebben de gemeente Den Bosch en Woningcorporatie Zayaz het voor elkaar gekregen op deze bijzondere, maar op het eerste gezicht ongeschikte, locatie tijdelijke woningen te realiseren. Er worden nu al zo’n 15 huisjes naar volle tevredenheid bewoond.

Pakhuis in de polder

Welke verborgen kansen zijn er in het landschap van de Metropoolregio Amsterdam? Verstedelijkingsvraagstukken in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hebben niet alleen betrekking op hoog stedelijke binnenstadproblematiek, maar ook over landschappelijk gelegen kleine kernen.

Expositie 'Destination Rijsenhout'

Een buiten expositie met fotografie en ontwerpen over de kansen van Rijsenhout. Indrukwekkende foto's laten de bestaande situatie en de kansen voor Rijsenhout zien die verbeeld zijn door amateurfotografen naar aanleiding van onze oproep voor de Dag van de Architectuur. Ook worden de resultaten van de twee Urban Labs getoond die wij eerder in Rijsenhout organiseerden.

Get into the Polder! - LET OP: IS VERPLAATST

LET OP: DIT PROGRAMMA IS VERPLAATST NAAR SEPTEMBER 2018

WeMakeThe.City heeft zoveel programma aanbod dat de aanmeldingen achterblijven. Dat geldt ook voor ons programma Get into the Polder, dat wij organiseren met gemeente Haarlemmermeer.

In overleg met Pakhuis de Zwijger hebben we daarom besloten, dat we de expeditie verschuiven naar medio september 2018. Het programma is inhoudelijk goed en verdient daarom alle ruimte en aandacht. Houd deze website in de gaten voor updates over Pakhuis in de Polder!


Pagina's

Subscribe to RSS - Luchthaven