Leegstand

Opening expositie Fotosafari Beukenhorst West

Het kantorenpark Beukenhorst West dat zijn oorsprong qua architectuur kent in de jaren tachtig en negentig, kent al vele jaren veel leegstand. Tijdens de Fotosafari afgelopen 19 juni heeft John van Loon fotografen mee op expeditie genomen door het gebied.

Op 11 december presenteren we de resultaten hiervan in het markante “ondernemershuis”de Diamant op Beukenhorst West.
John van Loon zal de expositie openen waarna gelegenheid is voor een drankje, een hapje en het bezichtigen van de expositie verspreid over de verdiepingen.

Leegstand

Hoe kunnen we in de regio Haarlemmermeer en Schiphol stappen maken in het verduurzamen van vastgoed, vastgoedmodellen, leegstand en reserveringen van gronden? Hoe vind je de balans tussen nieuwbouw en bestaand vastgoed? Het Podium besteedt in haar activiteitenprogramma op verschillende manieren aandacht aan de kwestie van leegstand in de Metropo(o)lder.

Lezing Hergebruik

Architecten Jos van Eldonk van bureau SoetersvanEldonk en Ben ten Hove van Wallas Concepts spreken over hun visie, projecten en betekenis voor de omgeving. Sugar City in Halfweg is een fraai voorbeeld van transformatie van CSM-terrein naar SugarCity en commercieel hergebruik. De twee 50 meter hoge silo's vormen een fraai beeldmerk van de oude suikerfabriek. Walas Concepts ziet kansen voor versleten stadsgebieden en wekt leegstaande gebouwen tot leven samen met nieuwe gebruikers op weg naar een duurzaam vitale stad: sociaal, cultureel en samenhangend, economisch als ecologisch.

Subscribe to RSS - Leegstand