Landschapstriënnale

Debat en Boekpresentatie Het Volgende Landschap

In de publicatie Het Volgende Landschap doet chroniqueur Fred Feddes in detail verslag van de inzichten, stellingnamen, dilemma’s en open vragen tijdens de Landschapstriënnale 2017. Tijdens de triënnale is de naderende megaverbouwing van het Nederlandse landschap een maand lang van alle zijden belicht. Het landschap van de Metropoolregio Amsterdam, en de Haarlemmermeer in het bijzonder, fungeerde als casus voor deze vraagstukken die iedere Nederlander zullen raken.

Kroniekenbundel 'Welkom in het volgende landschap'

'Hoe komt het, vraag ik me af, dat we moeite hebben om het eens te worden over de betekenis van landschap? Het woord is eenvoudig genoeg, en het verwijst naar iets waarvan we denken dat we het begrijpen; en toch lijkt het voor elk van ons iets anders te betekenen.'

Zo begon landschapstriënnalechroniqueur Fred Feddes zijn eerste kroniek. Gedurende de hele maand september was hij aanwezig bij allerlei evenementen van de Landschapstriënnale.

Tentoonstelling Raymond Barion – Parallel Perspectives

Het Kunstfort organiseert in Vijfhuizen de prachtige tentoonstelling Raymond Barion – Parallel Perspectives. Dit overzicht van de Belgisch-Nederlandse kunstenaar Raymond Barion (Valkenburg, 1946) toont schilderijen, tekeningen, studies en ruimtelijke objecten. De desolate landschappen, met karakteristieke elementen van neon en architectuur, maakt hij sinds 1980. Vol verlaten machinerie, mythische decors en alternatieve toekomstvisies kunnen ze gezien worden als een rake voorspelling van de onrust van vandaag.

Kinderworkshop: Bouwen met bamboe

Hoe bouw je bruggen en torens van bamboe en wat kun je er nog meer mee?

Tijdens de Landschapstriënnale kunnen kinderen met bamboe bouwen op het landgoed Kleine Vennep. De kinderen bouwen van bamboestokken en elastieken constructies die een relatie het landschap aangaan. Hoe groot en hoog denk jij dat je kunt bouwen? 

Monument van het jaar 2017

Met de verkiezing 'Monument van het Jaar' wil gemeente Haarlemmermeer de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.

Eén van de doelen is het zichtbaarder en bekender maken van het erfgoed in onze gemeente. Er wordt aangesloten bij op de landelijke Open Monumentendag. Dit jaar is het thema: boeren, burgers en buitenlui. De Erfgoedcommissie heeft drie monumenten uitgekozen die het beste aansluiten bij dit thema. 

De genomineerde monumenten zijn:

Proeverij van (Stil)Leven

Hoe kan voedselproductie bijdragen aan Het Volgende Landschap? Welke betekenis kennen we het landschap toe? Proeven van (Stil)Leven vormt het jaarlijkse moment waarop het regionale voedselnetwerk de ruimtelijke en economische betekenis van voedselproductie in de regio bespreekt.

Prijsuitreiking en expositie Summer Challenge: The Next Landscape

Hoe zien jongeren het landschap van de toekomst? Jongeren in de leeftijd van 12 – 17 jr en 18 – 22 jr zijn deze zomer op pad gegaan met hun camera en hebben hun toekomstbeeld van het landschap vastgelegd op film of met animatie.

Op zaterdag 9 september worden de prijswinnaars van de winnende video’s bekend gemaakt door Wethouder Derk Reneman en gedeputeerde Adnan Tekin. De tien beste video’s per leeftijdscategorie worden t/m 30 september geëxposeerd op flatscreens in de schuur van Landgoed Kleine Vennep, PARK21.

Pagina's

Subscribe to RSS - Landschapstriënnale