Geluidslandschap

Make Some Noise #1

Het komend half jaar zoeken het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS), de gemeente Haarlemmermeer en het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol samen naar nieuwe manieren van bouwen in gebieden rond luchthavens. Daarbij onderzoeken we hoe vliegtuiggeluid-adaptief bouwen circulair kan worden gerealiseerd en tegelijkertijd kan bijdragen aan een goede leefomgeving en microklimaat.

Concert Het Geluidslandschap I

Het Geluidslandschap is een compositie voor blazers van componist en dirigent Erik Waerts gemaakt op verzoek van Podium voor Architectuur. 

De compositie voor blazers in de open lucht wordt aangevuld met geluiden uit de omgeving, de luchtvaart, snelweg en spoorlijn. Een heel bijzonder fenomeen dat tweemaal eerder is uitgevoerd op de forten in Vijfhuizen en Aalsmeerderbrug in 2014. Op iedere locatie krijgt de compositie een nieuwe betekenis, verandert van karakter, onder invloed van de omgevingsfactoren. Wat betekent geluid in het landschap? 

Gereserveerd Rijsenhout: URBAN LAB, Experimenteren met wonen / werken / leren rond de geluidszone

Aan de oostzijde van Haarlemmermeer ligt het dorpje Rijsenhout, een voormalig kassenbouwgebied dat al een decennium lang beheerst wordt door de Rijksreservering van de parallelle Kaagbaan. Hierdoor mag er niet bijgebouwd worden, lukt het niet de verouderde kassen op te schalen en mag bijvoorbeeld zelfs het dorpscentrum niet vernieuwd worden.

Schiphol naar de toekomst - Symposium en boekpresentatie 'De adaptieve luchthaven'

In wat voor luchthavenregio willen we leven? Hoe kunnen we opnieuw betekenis geven aan de regio? Wat zijn onze werkelijke competenties en kwaliteiten en hoe kunnen we die op een nieuwe manier benutten?

Tijdens dit vijfde en laatste symposium van Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol ligt de focus op de toekomst van de luchthaven.

OP MAAT - Fietsen door de lagen van het landschap van Haarlemmermeer

Haarlemmermeer heeft een rijkdom aan landschappen. Hoe zijn ze te onderscheiden? Waar houdt een landschap op en waar begint het? Tijdens de Ringbiënnale kunt u ook per fiets proeven van het landschap van Haarlemmermeer.

U fietst langs werklandschappen met boerderijen, kantoren en bedrijventerreinen. Infrastructurele landschappen die de landbouwgronden doorsnijden. Ook krijgt u zicht op de schaalgroottes in woonmilieus en de typische archetypes in Haarlemmermeer: schuren. 

Fotografiewedstrijd 'Ode aan de Landbouw'

Haarlemmermeer heeft een rijkdom aan landschappen. Hoe zijn ze te onderscheiden en te fotograferen? Waar houdt een landschap op en waar begint het? Vanuit gebruik, vanuit waarde, vorm of functie? Onder de noemer 'Ode aan de Landbouw' programmeert het Podium in samenwerking met PARK21 deze zomer een fotografiewedstrijd voor (amateur)fotografen en een mediaproject met het Herbert Vissers College waarin het landschap van Haarlemmermeer, en de mensen die er werken en leven centraal staan.

Polderparade in Het Cultuurgebouw

Op zaterdag 3 september van 11:00 uur tot 23:00 uur wordt de opening van het culturele seizoen in Haarlemmermeer gevierd met de Polderparade. Verschillende culturele instellingen uit de regio verrassen bewoners, inwoners met het nieuwste aanbod en het programma voor het seizoen 2016 - 2017.

Wat is er te doen? 
Het programma toont een grote variëteit aan culturele activiteiten in Haarlemmermeer; een mix van informatie, presentatie, voorstelling en beleving. Van muziek, dans, theater en beeldend tot literair, film en media.

BUSEXCURSIE 'Ode aan de Landbouw'

Haarlemmermeer heeft een rijkdom aan landschappen. Hoe zijn ze te onderscheiden en te fotograferen? Waar houdt een landschap op en waar begint het? Vanuit gebruik, vanuit waarde, vorm of functie? 

Podium voor Architectuur en PARK21 roepen (amateur)fotografen op om vanuit persoonlijke visie een Ode aan de Landbouw te verbeelden vanuit de thema’s. Een selectie van ca. 25 foto’s zal te zien zijn in de buitenexpositie tijdens de Ringbiënnale op 16, 17, 18 september en drie daarop volgende weken.

Pagina's

Subscribe to RSS - Geluidslandschap