Erfgoed

Ontdek Hoofddorp

Ontdek Het Cultuurgebouw met gratis rondleidingen, activiteiten en exposities. Ook het Podium voor Archituur doet mee met een exposite, filmvertoning en tour per elektrische bus.

In het auditorium van Pier-K is er een kleine expositie 'Panorama Haarlemmermeer' te bezoeken, een selectie (historische) foto’s over de polder.

Kinderworkshop 'Maak een landschap van groenten'

Tijdens theaterfestival Grazende Zwaan organiseren wij twee workshops voor de kleine ontwerpers. In deze workshop ontwerp en bouw je een eigen landschap met groenten.

Je leert je fantasie te gebruiken en materialen een andere functie te geven, denk bijvoorbeeld aan een boom van broccoli of een pad van erwten. Met behulp van een (foto)camera  laat je tot slot jouw eigen landschap tot leven komen. 

Landschap en erfgoed als drager voor gebiedsontwikkeling: dialoog

Hoe kunnen landschap en erfgoed worden ingezet als drager van gebiedsontwikkeling? Welke kansen biedt ons erfgoed om een nieuwe leefomgeving te creëren?

Past een nieuw type bewoning binnen dit model? We nodigen aanwezigen uit om kansen te benoemen en locaties op de kaart te zetten.

Programma
Pitches over kansen:
Mieke Elzenga - LiberTerra Stolpboerderij
Kathrin Hannen - Inventarisatie Haarlemmermeer
Elena Dobretsova - Verkenningen Wonen bij de boer

Moderator: Jaco Boer

Lezingen en workshop on the road: Landschap en erfgoed als onderlegger voor gebiedsontwikkeling

Ter voorbereiding op onze fotografiewedstrijd worden twee lezingen en een workshop on the road georganiseerd met een introductie op erfgoed en landschapsfotografie door Kathrin Hannen (Erfgoeddeskundige gemeente Haarlemmermeer) en Loek van Vliet (Fotograaf).

Programma
De avond start met soep en lezingen over erfgoed en landschapsfotografie.

Op Watersafari door de MRA

Landschapsfotograaf Theo Baart werkt aan de Atlas MRA. Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol werkt samen met Theo Baart en Ton Bossink (Omgevingsvisie NH2050) aan een parallelle lijn: de zogenoemde Safari MRA.

Tijdens WeMakeThe.City vaart een groep experts over het IJmeer. Vanuit presentaties bespreken we de grote ruimtelijke opgaves van de MRA. Hoe kunnen we water inzetten als verbinder van wonen en mobiliteit met versterking van ecologische- en historische waarden?

Tentoonstelling Haarlemmermeer: van water, land en lucht

Vanaf 24 januari 2019 is de tentoonstelling Haarlemmermeer: van water, land en lucht te zien op verschillende locaties in Hoofddorp. Podium voor Architectuur heeft in opdracht van de afdeling Staf, Bestuur en Directie van gemeente Haarlemmemeer, een onderdeel van de tentoonstelling samengesteld die de veelzijdigheid van de nieuwe gemeente toont: in een buitententoonstelling op de route tussen het Raadhuis en Station Hoofddorp wordt het verhaal van de kernen en buurtschappen verteld.

Dialoog Energietransitie Haarlemmermeer: van technisch naar sociale en ruimtelijke ontwerpopgave

De hoeveelheid informatie over de ophanden zijn de energietransitie creëert behoefte aan inzicht in de ruimtelijke consequenties. Wat is de stand van zaken in Haarlemmermeer? Wie heeft en geeft inzicht in de ruimtelijke gevolgen? Wat is de sociale opgave? Wat is ieders rol en zijn ruimtelijk ontwerpers (voldoende) betrokken? Hoe kan erfgoed als onderlegger een rol spelen?

Op 20 november a.s. organiseren we een gesprek over de opgave en de weg naar een integraal ontwerp met alle partijen die een (onverwachte) rol (kunnen) hebben.

Proeverij van Erfgoed

Ontmoet liefhebbers van erfgoed, voedsel en circulariteit in Haarlemmermeer tijdens een zintuigprikkelende proeverij.

Podium voor Architectuur organiseert samen met Kunstfort bij Vijfhuizen en Haarlemmermeermuseum De Cruquius op 7 september 2018, de dag vóór Monumentendag, een Proeverij van Erfgoed in C-Bèta, de ruimte voor circulaire ontwikkeling. Voor geïnteresseerden, genieters, professionals, hun relaties en buren.

Pagina's

Subscribe to RSS - Erfgoed