Dag van de architectuur

Lezingen en workshop on the road: Landschap en erfgoed als onderlegger voor gebiedsontwikkeling

Ter voorbereiding op onze fotografiewedstrijd worden twee lezingen en een workshop on the road georganiseerd met een introductie op erfgoed en landschapsfotografie door Kathrin Hannen (Erfgoeddeskundige gemeente Haarlemmermeer) en Loek van Vliet (Fotograaf).

Programma
De avond start met soep en lezingen over erfgoed en landschapsfotografie.

Expositie 'Destination Rijsenhout'

Een buiten expositie met fotografie en ontwerpen over de kansen van Rijsenhout. Indrukwekkende foto's laten de bestaande situatie en de kansen voor Rijsenhout zien die verbeeld zijn door amateurfotografen naar aanleiding van onze oproep voor de Dag van de Architectuur. Ook worden de resultaten van de twee Urban Labs getoond die wij eerder in Rijsenhout organiseerden.

Circus workshop van Circus Kristal

Altijd al willen leren bordjes draaien en jongleren...? Doe mee aan de circusworkshop van Circus Kristal.

Maak kennis met verschillende circusattributen zoals Chinese bordjes draaien, diabolo, indianenstokken en eventueel jongleren. Dit circus is anders dan alle andere circussen. Nu ben je zelf onderdeel van het circus!

Voor wie?
Kinderen van 6 - 9 jaar en 8 - 14 jaar

Yoga in de polder - Dag van de Architectuur

Doe mee aan een yoga workshop waarin Zazen je met oefeningen bewuster maakt van je eigen natuur. 

Architectuur staat voor schoonheid, stevigheid en bruikbaarheid. Vanuit deze drie-eenheid kun je kijken naar gebouwen en de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Op dezelfde manier kun je ook kijken naar je eigen ‘gebouw’, jouw lichaam. Tijdens Yoga in de polder gaat Zazen uit van de mogelijkheden, zodat iedereen kan meedoen en zo tot verassende inzichten kan komen. Wees welkom bij Zazen voor ontspanning en bewustwording.

Fietsexcursie vanuit verhalen naar kansen in Rijsenhout - Dag van de Architectuur

Ga mee met de fietstocht langs de kansrijke ingrediënten en locaties in en om Rijsenhout waar we de verwondering delen van deze parel aan de Westeinderplas. We staan stil bij de dijk dat ooit het centrum van Haarlemmermeer was. Rijsenhout als groen kloppend hart. 

Onderweg stapelen we verhalen en zoeken we duurzame kansen voor het dorp. We fietsen in twee groepen met erfgoeddeskundige Kathrin Hannen en bewoner/stedenbouwkundige Piet Brandjes.

Voor wie?
Voor mensen van buitenaf én bewoners van Rijsenhout.

Gesprek over Tiny Houses o.l.v. Joost Valk en Janpeter Eilander - Dag van de Architectuur

Steeds meer mensen hebben de behoefte om hun woongedrag te veranderen op weg naar een betere wereld, een betaalbaar of zelfvoorzienend leven. Ook in Nederland wordt wonen met een kleine footprint populair. Hoe klein is klein? Hoe houden we het leefbaar en aantrekkelijk? Hoe kunnen we bouwen zonder de aarde te belasten? Hoe kunnen we bouwmateriaal circulair inzetten?

Pagina's

Subscribe to RSS - Dag van de architectuur