excursie

Op Safari door de MRA 2

Podium voor Architectuur organiseert in samenwerking met fotograaf Theo Baart een reeks Safari’s door de MRA. De Safari brengt ons verspreid over 2019 naar wisselende locaties om ter plaatse de resultaten van het beleid en de perongeluksfactor te benoemen vanuit introducties door Theo Baart: ‘Hoe kunnen we de MRA opgaven en de kansen formuleren?’

Tiny Homes en Bossche bollen: uitwisseling kennis, ervaring en kansen

Op woensdag 21 november organiseren we een inspirerende excursie naar ‘Minitopia Poeldonk’ in Den Bosch. De voormalige milieustraat is voor de komende vijf jaar getransformeerd tot een tijdelijke circulaire woonwijk. Binnen een half jaar hebben de gemeente Den Bosch en Woningcorporatie Zayaz het voor elkaar gekregen op deze bijzondere, maar op het eerste gezicht ongeschikte, locatie tijdelijke woningen te realiseren. Er worden nu al zo’n 15 huisjes naar volle tevredenheid bewoond.

Pakhuis in de polder

Welke verborgen kansen zijn er in het landschap van de Metropoolregio Amsterdam? Verstedelijkingsvraagstukken in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hebben niet alleen betrekking op hoog stedelijke binnenstadproblematiek, maar ook over landschappelijk gelegen kleine kernen.

Get into the Polder! - LET OP: IS VERPLAATST

LET OP: DIT PROGRAMMA IS VERPLAATST NAAR SEPTEMBER 2018

WeMakeThe.City heeft zoveel programma aanbod dat de aanmeldingen achterblijven. Dat geldt ook voor ons programma Get into the Polder, dat wij organiseren met gemeente Haarlemmermeer.

In overleg met Pakhuis de Zwijger hebben we daarom besloten, dat we de expeditie verschuiven naar medio september 2018. Het programma is inhoudelijk goed en verdient daarom alle ruimte en aandacht. Houd deze website in de gaten voor updates over Pakhuis in de Polder!


Groene Loper Festival: Circulaire wandeling, Bamboe bouwen en Behoeftepeiling + mini expo Tiny Houses

Het Groene Loper Festival staat in het teken van duurzaam consumeren en is ondertussen een begrip in Hoofddorp. Zondag 24 juni kun je op het Raadhuisplein genieten van muziek, theater, workshops en een uitgebreide groene markt. Het Podium voor Architectuur is aanwezig en organiseert een circulaire wandeling door Hoofddorp, een kinderworkshop bamboe bouwen en een behoeftepeiling en mini expo over Tiny Houses. 

Fietsexcursie vanuit verhalen naar kansen in Rijsenhout - Dag van de Architectuur

Ga mee met de fietstocht langs de kansrijke ingrediënten en locaties in en om Rijsenhout waar we de verwondering delen van deze parel aan de Westeinderplas. We staan stil bij de dijk dat ooit het centrum van Haarlemmermeer was. Rijsenhout als groen kloppend hart. 

Onderweg stapelen we verhalen en zoeken we duurzame kansen voor het dorp. We fietsen in twee groepen met erfgoeddeskundige Kathrin Hannen en bewoner/stedenbouwkundige Piet Brandjes.

Voor wie?
Voor mensen van buitenaf én bewoners van Rijsenhout.

Pagina's

Subscribe to RSS - excursie