wedstrijd

Monument van het jaar 2017

Met de verkiezing 'Monument van het Jaar' wil gemeente Haarlemmermeer de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.

Eén van de doelen is het zichtbaarder en bekender maken van het erfgoed in onze gemeente. Er wordt aangesloten bij op de landelijke Open Monumentendag. Dit jaar is het thema: boeren, burgers en buitenlui. De Erfgoedcommissie heeft drie monumenten uitgekozen die het beste aansluiten bij dit thema. 

De genomineerde monumenten zijn:

Prijsuitreiking en expositie Summer Challenge: The Next Landscape

Hoe zien jongeren het landschap van de toekomst? Jongeren in de leeftijd van 12 – 17 jr en 18 – 22 jr zijn deze zomer op pad gegaan met hun camera en hebben hun toekomstbeeld van het landschap vastgelegd op film of met animatie.

Op zaterdag 9 september worden de prijswinnaars van de winnende video’s bekend gemaakt door Wethouder Derk Reneman en gedeputeerde Adnan Tekin. De tien beste video’s per leeftijdscategorie worden t/m 30 september geëxposeerd op flatscreens in de schuur van Landgoed Kleine Vennep, PARK21.

Fotografiewedstrijd: Verbeeld 'Het Volgende Landschap'

Podium voor Architectuur, PARK21 en Haarlemmermeermuseum De Cruquius in samenwerking met Provincie Noord-Holland en Metropoolregio Amsterdam roepen (amateur)fotografen op om hun idee, mening of visie op 'Het Volgende Landschap' te verbeelden.

Een vakkundige jury van fotografen, experts en bestuurders maakt een selectie van circa 25 foto’s die een plaats krijgt op de buitenexpositie op de locatie van de Landschapstriënnale, De Kleine Vennep. De expositie wordt geopend op 9 september en zal te bezichtigen zijn t/m 30 september 2017.

Fotografiewedstrijd 'Ode aan de Landbouw'

Haarlemmermeer heeft een rijkdom aan landschappen. Hoe zijn ze te onderscheiden en te fotograferen? Waar houdt een landschap op en waar begint het? Vanuit gebruik, vanuit waarde, vorm of functie? Onder de noemer 'Ode aan de Landbouw' programmeert het Podium in samenwerking met PARK21 deze zomer een fotografiewedstrijd voor (amateur)fotografen en een mediaproject met het Herbert Vissers College waarin het landschap van Haarlemmermeer, en de mensen die er werken en leven centraal staan.

Fotoprijsvraag Geluidslandschap

Podium voor Architectuur organiseert een fotoprijsvraag met de titel ‘Geluidslandschap’. Dit landschap is uniek voor Haarlemmermeer en is ontstaan op plekken waar de luchthaven en het omringende landschap elkaar ontmoeten, contrasteren en versterken. Maak kans op een plaats in de expositie ‘Geluidslandschap’ die in september opent en onderdeel vormt van de Ringbiënnale. Inzenden kan t/m 1 juni. ALLE inzendingen worden geëxposeerd tijdens de zomerexpositie van galerie De Meerse in Hoofddorp.

Subscribe to RSS - wedstrijd