kinderworkshop

Kinderworkshop Wonen in een warm land

Nederland is een land met een zeeklimaat. Dat betekent dat we regelmatig te maken hebben met wind en regen, en dat we geen extreme kou of hitte kennen. Er zijn ook landen met een ander klimaat. Stel je eens voor, dat je in een land woont waar het ontzettend warm wordt! De woningen zien er in zo’n land vast anders uit dan in Nederland. In deze workshop proberen we te ontdekken wat belangrijk is bij het ontwerpen van een woonplek in warme landen.

Kinderworkshop 'Maak een landschap van groenten'

Tijdens theaterfestival Grazende Zwaan organiseren wij twee workshops voor de kleine ontwerpers. In deze workshop ontwerp en bouw je een eigen landschap met groenten.

Je leert je fantasie te gebruiken en materialen een andere functie te geven, denk bijvoorbeeld aan een boom van broccoli of een pad van erwten. Met behulp van een (foto)camera  laat je tot slot jouw eigen landschap tot leven komen. 

Groene Loper Festival: Circulaire wandeling, Bamboe bouwen en Behoeftepeiling + mini expo Tiny Houses

Het Groene Loper Festival staat in het teken van duurzaam consumeren en is ondertussen een begrip in Hoofddorp. Zondag 24 juni kun je op het Raadhuisplein genieten van muziek, theater, workshops en een uitgebreide groene markt. Het Podium voor Architectuur is aanwezig en organiseert een circulaire wandeling door Hoofddorp, een kinderworkshop bamboe bouwen en een behoeftepeiling en mini expo over Tiny Houses. 

Circus workshop van Circus Kristal

Altijd al willen leren bordjes draaien en jongleren...? Doe mee aan de circusworkshop van Circus Kristal.

Maak kennis met verschillende circusattributen zoals Chinese bordjes draaien, diabolo, indianenstokken en eventueel jongleren. Dit circus is anders dan alle andere circussen. Nu ben je zelf onderdeel van het circus!

Voor wie?
Kinderen van 6 - 9 jaar en 8 - 14 jaar

Kinderworkshop: Bouwen met bamboe

Hoe bouw je bruggen en torens van bamboe en wat kun je er nog meer mee?

Tijdens de Landschapstriënnale kunnen kinderen met bamboe bouwen op het landgoed Kleine Vennep. De kinderen bouwen van bamboestokken en elastieken constructies die een relatie het landschap aangaan. Hoe groot en hoog denk jij dat je kunt bouwen? 

Polderparade

Zaterdag 5 september vindt de allereerste editie van Polderparade plaats in het Cultuurgebouw. De Polderparade markeert de opening van het culturele seizoen in Haarlemmermeer. Verschillende culturele instellingen uit de polder presenteren dan hun aanbod voor het seizoen 2015-2016. Podium voor Architectuur verzorgt een kinderworkshop over ruimte en bouwen, live art 'skyline Hoofddorp' en presentatie van ons jaarprogramma. 

Pagina's

Subscribe to RSS - kinderworkshop