debat

Toekomstdebat

Ter afsluiting van de tentoonstelling ‘Haarlemmermeer: van water, land en lucht’ organiseert de gemeente Haarlemmermeer op dinsdag 19 maart een toekomstdebat met maatschappelijke organisaties, die in Haarlemmermeer actief zijn.

Woonsymposium Haarlemmermeer 2019

Stappen op weg naar een inclusieve samenleving. Een passend thuis voor iedereen! Worden beleid, ontwerp en bouw ingehaald door de tijd?

Op 29 maart a.s. organiseert Podium voor Architectuur in samenwerking met AM, gemeente Haarlemmermeer, Ymere en Rabobank het woonsymposium Haarlemmermeer 2019. Hoe houden we de woningmarkt voor iedereen toegankelijk? Passend bij de maat, de woonwensen, leefstijlen en levensfases van huurders en van kopers, met een diversiteit aan wensen en initiatieven. 

Hét verkiezingsdebat van Haarlemmermeer: Circulaire economie

Op woensdag 21 september mag er weer gestemd worden in de gemeente Haarlemmermeer. Op maandag 19 november gaan lijsttrekkers van zeven partijen in debat over een tot nu toe onderbelicht thema in de georganiseerde verkiezingsdebatten: circulaire economie, de energie transitie en de bijbehorende klimaatverandering. Partijen worden uitgedaagd door Rogier Elshout, expert op het gebied van verkiezingsdebatten.

Debat en Boekpresentatie Het Volgende Landschap

In de publicatie Het Volgende Landschap doet chroniqueur Fred Feddes in detail verslag van de inzichten, stellingnamen, dilemma’s en open vragen tijdens de Landschapstriënnale 2017. Tijdens de triënnale is de naderende megaverbouwing van het Nederlandse landschap een maand lang van alle zijden belicht. Het landschap van de Metropoolregio Amsterdam, en de Haarlemmermeer in het bijzonder, fungeerde als casus voor deze vraagstukken die iedere Nederlander zullen raken.

Symposium: DNA van een betere luchthavenregio

Sinds 2012 organiseert Podium voor Architectuur een luchthavensymposium. De wereldorde verandert en daarmee de posities van de luchthavens die ertoe doen. Wat betekent deze ontwikkeling voor Schiphol? De beleidsdiscussie lijkt niet verder te reiken dan de start- en landingsbanen en de aansluiting op het openbaar vervoer van Amsterdam. Er zijn echter meer factoren die de luchthaven uniek maken: het ommeland, ofwel de Metropo(o)lder, met lucht, water, ruimte en een uitstekende infrastructuur.

Debat 'C-U-There'

Maakbare openbare ruimte in een nieuwe stad? Hoe ervaren en gebruiken bewoners van een groeigemeente als Haarlemmermeer de openbare ruimte? Wat is er goed en wat kan er beter?

Het debat 'C-U-There' vroeg deskundigen in te gaan op de maakbaarheid van ontmoetingen in de (stedelijke) openbare ruimte.

Het debat 'C-U-There', een intiem dialoog op uitnodiging, vroeg deskundigen uit verschillende disciplines vanuit hun expertise een stelling te presenteren die in gaat op de maakbaarheid van ontmoetingen in de (stedelijke) openbare ruimte.

Pagina's

Subscribe to RSS - debat