workshop

Vergroenen Stadsrand Badhoevedorp: de kansen voor groene verbinding(en)

Een stedelijke dorpsexpeditie met een workshop die deelnemers aanzet tot meedenken en ontwerpen:  hoe kunnen we het unieke karakter van Badhoevedorp, afgesloten van stad en polder ontsluiten vanuit de groenstructuur?

Welke groene kansen zijn er voor ontmoetingsplekken of voor een nieuw wandelnetwerk dat de stad verbindt met de polder en ruimte biedt aan recreatie, natuurbeleving in de stadse randen vol erfgoed? 

Make Some Noise #1

Het komend half jaar zoeken het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS), de gemeente Haarlemmermeer en het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol samen naar nieuwe manieren van bouwen in gebieden rond luchthavens. Daarbij onderzoeken we hoe vliegtuiggeluid-adaptief bouwen circulair kan worden gerealiseerd en tegelijkertijd kan bijdragen aan een goede leefomgeving en microklimaat.

Nachtlandschappen - een ongebruikelijke fotografie workshop met landschapsfotografe Remke Spijkers (onderdeel van de Grazende Zwaan)

Beneemt het duister ons het zicht of opent het nieuwe perspectieven? We nodigen enthousiaste fotografen uit om de nachtelijke interactie van het landschap, de hoeve, het water, de mensen en de brug vanuit een workshop op locatie te beleven en vast te leggen.

BEZINNING GROOTSCHALIGE WONINGBOUWOPGAVE: DE (TOEKOMSTIGE) KAART VAN HAARLEMMERMEER

In Haarlemmermeer, als onderdeel van de Metropoolregio Amsterdam, trekt de woningmarkt hard aan. Jarenlang is er niet gebouwd op gereserveerde gronden maar daar komt nu snel verandering in. Plannen van vóór de crisis worden weer uit de la getrokken.

Is het antwoord na jaren van stilstand de draad gewoon weer op te pakken en grootschalige woningbouw uit te zetten in de polder? Hoe verhoudt Haarlemmermeer zich tot de overspannen Amsterdamse woningmarkt?

Pagina's

Subscribe to RSS - workshop