Ontwerpworkshop Fruittuinen Jongeren

Sectie
Leren
Ontwerpen

Een publicatie over de uitkomsten van de ontwerpworkshop voor jongeren over een sportplek in de Fruittuinen in Hoofddorp.

Maandagavond 6 maart 2017 vond in Hoofddorp Centraal een ontwerpworkshop plaats voor jongeren die konden meedenken over een sportplek in de Fruittuinen bij Hoofddorp. Via social media stroomden er vooraf al wat mooie ideeën binnen. Zo'n 20 jongeren namen deel aan de workshop.

Door middel van speeddates (jongeren met deskundigen) werden ideeën geïnventariseerd en besproken, waarna deze soms ondersteund met schetsen aan elkaar gepresenteerd werden. De jongeren werden ingedeeld in groepjes om samen met een deskundige te bedenken welke voorzieningen zij willen op de betreffende sport-/speel-/ontmoetingsplek. Enkele mooie ideeën:

  • Huidige veld is te lang, kan beter ingekort worden en graag een hek achter het veld plaatsen;
  • Fietscrossbaan, onderhoud in de herfst (overlast vallende bladeren;
  • Sportveld van kunstgras voor basketbal, hockey en voetbal en een atletiekbaan. Bespaart ruimte door sporten binnen één gebied bij elkaar te houden;
  • Een overdekte hangplek waar je kunt zitten zodat je ook in de regen naar buiten kunt;
  • Het terrein in vieren verdelen met mogelijkheden als: huisje met toren in het midden met een uitkijkpunt, skatebaan, hangplek (overdekt), ruimte voor verschillende sporten, klimmuur, georganiseerde sporten.

De publicatie van de bijeenkomst is hiernaast te downloaden.