Yoga in de polder - Dag van de Architectuur

Zazen yoga

Doe mee aan een yoga workshop waarin Zazen je met oefeningen bewuster maakt van je eigen natuur. 

Architectuur staat voor schoonheid, stevigheid en bruikbaarheid. Vanuit deze drie-eenheid kun je kijken naar gebouwen en de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Op dezelfde manier kun je ook kijken naar je eigen ‘gebouw’, jouw lichaam. Tijdens Yoga in de polder gaat Zazen uit van de mogelijkheden, zodat iedereen kan meedoen en zo tot verassende inzichten kan komen. Wees welkom bij Zazen voor ontspanning en bewustwording.

Voor wie?
De workshops zijn toegankelijk voor iedereen die graag met een heldere, nuchtere en ontspannen blik wil kijken naar kansen en mogelijkheden voor Rijsenhout. Leeftijd vanaf 12 jaar.

Aanmelden
Aanmelden kan via een bericht naar info@podiumarchitectuur.nl, dan ben je zeker van een plek in de workshop. Laat weten of je meedoet met de yoga workshop van 13.00 uur of 14.00 uur. Meedoen is gratis.

Het programma
vanaf 12.00     Fotoshoot Destination Rijsenhout (voor als je van Reizen Houdt’)
12.00 – 12.30  Optreden Schiphol Talent Orkest i.s.m. Iktoon
12.30 – 12.45  Startschot Dag van de Architectuur en Opening Fotografie expositie + Urban Lab
12.30 – 15.00  Makersplaats in de polder – bouwen aan modellen voor Tiny Houses 
12.45 – 13.15  Circus workshop (6- 9 jr) van Circus Kristal i.s.m. Iktoon
13.00 – 13.30  Yoga in de polder door Zazen Yoga
13.00 – 15.00  Kinderworkshop drijvende Tiny Houses ontwerpen en bouwen
13.00 – 13.45  Gesprek over Tiny Houses o.l.v. Joost Valk en Janpeter Eilander
13.30 – 14.00  Circus workshop (8-14 jr) van Circus Kristal i.s.m. Iktoon
14.00 - 14.30   Yoga in de polder door Zazen Yoga
14.00 – 15.00  Fietsexcursie vanuit verhalen naar kansen in Rijsenhout
14.15 – 15.00  Djembé workshop met een afsluitend optreden i.s.m. Iktoon

Over de Dag van de Architectuur 2018
Op de Dag van de Architectuur organiseert Podium voor Architectuur in samenwerking met Iktoon en Regiegroep Rijsenhout een middag vol activiteiten voor alle leeftijden met workshops, bouwen, fietsen, dialogen en muziek. Een mini festival op een onverwachte locatie met zichtbare kansen voor Rijsenhout.

Zaterdag 2 juni is de landelijke Dag van de Architectuur met het thema ‘de stad voor morgen’. Steden in Nederland verdichten in een hoog tempo. Dit vraagt niet alleen om een inhaalslag in de woningbouw, maar een aanpassing van de totale stad en al haar voorzieningen. Architectuur en stedenbouw speelt een essentiële rol in de visie van de leefbare stad van de toekomst. Hoe zorgen we er voor dat onze steden prettig blijven wonen, werken en recreëren voor iedereen?

In de Metropool Regio Amsterdam is Rijsenhout de kanshebber voor innovatie en experiment met wonen, werken, recreëren, bedrijvigheid en voedselproductie. Rijsenhout is een voormalig kassenbouwgebied dat al een decennium lang beheerst wordt door de Rijksreservering van de parallelle Kaagbaan. De Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout geeft aan wat wel en niet kan. Rijsenhout is de aangewezen locatie in Haarlemmermeer is om te experimenteren met o.a. circulariteit, geluidsadaptatie en nieuwe woonvormen en om te onderzoeken wat er nodig is om de snel groeiende steden leefbaar te houden.

Programma