Woonsymposium - Cijfers en Dromen

Wat is de toekomst voor Haarlemmermeer als unieke locatie binnen de Metropool Regio Amsterdam op basis van cijfers en dromen (2015-2030)? Wat zij de cijfers, de behoeftes, de diversiteit en de woonvormen? Wat is de gedroomde toekomst? 

Als vervolg op de vorig jaar succesvolle Woonsymposium organiseert het Podium voor Architectuur dit jaar op vrijdag 17 april Cijfers en Dromen, het tweede Woonsymposium in Haarlemmermeer speciaal voor vakpubliek.
In 2014 concludeerden wij dat het op de woningmarkt goed gaat, maar het nog beter kan. Haarlemmermeer is een aantrekkelijk woonmilieu in de nabijheid van steden als Haarlem, Amsterdam en Leiden. 

Programma en sprekers

Het afgelopen jaar hebben de initiatiefnemers de cijfers en de dromen van Haarlemmermeer nader onderzocht. Ymere, Rabobank Regio Schiphol, AM, gemeente Haarlemmermeer en Podium voor Architectuur presenteren op 17 april de uitkomsten en gaan daarover onder leiding van Marcel Tankink (architect/partner KAW architecten) met u in gesprek. De verschillende thema's komen in panelgesprekken aan de orde, onder meer met Menno Mönch (makelaar), Johan Snel (AM), Peik Suyling (social designer) en Tom Horn (wethouder wonen Haarlemmermeer). Als intermezzo neemt Theo Baart u mee in de gefotografeerde transformatie van de polder, voortkomend uit het bijzondere project Werklust dat zich door het jaar heen ontwikkelt. 

Inloop vanaf 14.00 uur

14.30    Welkom en introductie door REMCO POLS, regiomanager Ymere
14.40    Uitkomsten cijfer & dromengroep en terugkoppeling naar de zaal
15.15    Kansen voor Haarlemmermeer door wethouder wonen TOM HORN
15.20    Intermezzo over de regio door THEO BAART
15.25    Panelgesprekken en dialoog Vergezichten en de weerspannige realiteit

Panel 1 Wethouder wonen TOM HORN en REMCO POLS, regiomanager Ymere
Panel 2 Makelaar MENNO MÖNCH en AM dromer JOHAN SNEL
Panel 3 Fotograaf THEO BAART en social designer PEIK SUYLING
Panel 4 Cijferaar Rabobank FRITS OEVERING en MRA deskundige woonbeleid JULIAN JANSEN

16.30–17.30 Netwerkborrel

Aanmelden
Er is plaats voor 70 vakgenoten. Aanmelden noodzakelijk!
Graag voor 10 april via info@podiumarchitectuur.nl 

Programma