Werklust, een werk in uitvoering - Expertmeeting 3 / onthulling gevelfoto, album en krant

Werklust is een samenwerkingsproject van fotograaf Theo Baart en het Podium voor Architectuur. Een groeiend project en verbeeldt in een serie foto’s de transformatie van Haarlemmermeer en omstreken. Het beziet de regio als een infrastructureel landschap met ontwikkelingen die historisch gegroeid of vanuit de laatste inzichten ontworpen zijn. De infrastructuur levert niet alleen verbindingen tussen plekken op: het worden plekken waar vooral gewerkt wordt. Werklust visualiseert en archiveert de fysieke situatie, en gaat ook in op vragen en kansen voor de toekomst.

Tijdens de 3e expertmeeting spreekt Ton Bossink (Provincie Noord-Holland) samen met Daphne Richter (Provincie Noord-Holland) over de optimale balans van het station in het netwerk. Wat is de potentie van de locatie zelf? Wat is zijn uitstraling en functie en hoe ga je om met functiemenging? Hoe kun je het vervoer versnellen en daarmee de reis veraangenamen? Een lezing op drie schaalniveaus: netwerk – wat is de positie van Hoofddorp binnen het netwerk, corridor – van Leiden tot de Zuidas en de functionele relatie tussen Schiphol, Hoofddorp en Nieuw-Vennep, knooppunt – stationsgebied binnen een straal van 1200 meter.

Onthulling gevelfoto, album en krant
Theo Baart geeft een korte toelichting op zijn project. Het album Bouwlust/Werklust ligt komend jaar als een ‘werk in uitvoering’ in het Cultuurgebouw. Een album met 40 foto’s uit Bouwlust dat in zes etappes transformeert naar Werklust. Op de gevel van het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein wordt de eerste levensgrote foto uit Werklust onthuld. Het proces tot nu toe is samengevat in een speciale Werklust krant en wordt die dag uitgereikt aan alle deelnemers. 

Aanmelden
Wij hebben plaats voor maximaal 25 genodigden.
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@podiumarchitectuur.nl 

Programma