Werklust, een werk in uitvoering - Expertmeeting 2

Wandelbos Beukenhorst Hoofddorp - Foto: Theo Baart

Werklust is een samenwerkingsproject van fotograaf Theo Baart en het Podium voor Architectuur. Een groeiend project en verbeeldt in een serie foto’s de transformatie van Haarlemmermeer en omstreken. Het beziet de regio als een infrastructureel landschap met ontwikkelingen die historisch gegroeid of vanuit de laatste inzichten ontworpen zijn. De infrastructuur levert niet alleen verbindingen tussen plekken op: het worden plekken waar vooral gewerkt wordt. Werklust visualiseert en archiveert de fysieke situatie, en gaat ook in op vragen en kansen voor de toekomst.

Op 11 december spreken Hilco van der Wal (consultant bij APPM) en Sjoerd Feenstra (partner Urhahn Urban Design) over één van de 7 lijnen die Theo Baart uitzet in Werklust: de route vanaf station Hoofddorp via Beukenhorst West naar het Raadhuisplein. Hoe kun je met een gebiedsbrede aanpak de leegstand van kantoren terugbrengen? En hoe geef je de transformatie naar een gemengd stuk stad vorm?
APPM heeft samen met Urhahn Urban Design de Urbanisator ontwikkeld waarbij de waarde van een gebied vergroot wordt door het smeden van coalities die vanuit een gezamenlijk belang werken.

Theo Baart geeft een korte toelichting op zijn project. Het album Bouwlust/Werklust ligt komend jaar als een ‘werk in uitvoering’ in het Cultuurgebouw. Een album met 40 foto’s uit Bouwlust dat in zes etappes transformeert naar Werklust.

In 1999 verscheen het boek Bouwlust over de verstedelijking van het gebied rondom Hoofddorp. Sinds september 2013 werkt Theo Baart aan een vervolg met de titel Werklust dat november 2015 verschijnt. De gelijknamige krant, gericht op breed publiek, verschijnt in januari, gelijktijdig met een preview op de gevel van het Cultuurgebouw. Een tentoonstelling in Galerie De Meerse volgt in 2016.

Voor de agenda 
Expertmeeting 3 vindt plaats op donderdag 22 januari 2015 (meer informatie volgt nog). 

Aanmelden
Wij hebben plaats voor max 25 genodigden.
Laat u voor 9 december weten of u aanwezig kunt zijn?
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@podiumarchitectuur.nl 

 

Programma