Tussen Tijd

De Hoek - Rijnlandweg - Foto: Theo Baart (auteur Werklust)

Fotograaf Theo Baart tijdens een van de Werklust-bijeenkomsten:

'Ik denk soms dat Haarlemmermeer de navel van de wereld is. Al weet ik wel dat sommige mensen daar anders over denken. Hoe dan ook is het een gebied met een ongelooflijke omloopsnelheid, waar ongelooflijk veel gebeurt. Het kent geen maat, kent geen grenzen en het verandert continu en permanent. De wrijving en spanning die ontstaan als gevolg van dat wat gepland is en hoe dat zich in de praktijk uiteindelijk ontvouwt, dat fascineert mij enorm.'

Archief

excursie | 21 november 2018 (woensdag) - 12:15

Tiny Homes en Bossche bollen: uitwisseling kennis, ervaring en kansen

Ga mee op inspirerende excursie naar ‘Minitopia Poeldonk’ in Den Bosch voor uitwisseling van kennis, ervaring en kansen. De voormalige milieustraat is voor de komende vijf jaar getransformeerd tot een tijdelijke circulaire woonwijk. 
Herbezinning woningbouwopgave Haarlemmermeer
expertmeeting | 17 april 2018 (dinsdag) - 09:30 tot 12:00

Herbezinning woningbouwopgave Haarlemmermeer - werksessie 2

Na de interne gemeentelijke werksessie van 8 juni 2017 maken we op 17 april een verbredingsstap met BPD en Ymere binnen het scenariodenken onder deskundige leiding van het Lectoraat Bouwtransformatie van de Hogeschool van Amsterdam.
Nieuwbouw woonhuis
bijeenkomst, workshop | 8 juni 2017 (donderdag) - 11:30 tot 14:30

BEZINNING GROOTSCHALIGE WONINGBOUWOPGAVE: DE (TOEKOMSTIGE) KAART VAN HAARLEMMERMEER

Hoe verhoudt Haarlemmermeer zich tot de overspannen Amsterdamse woningmarkt? Podium voor Architectuur organiseert een interne werksessie samen met polderarchitect Joop Slangen en het lectoraat Bouwtransformatie van de Hogeschool van Amsterdam.
Tentoonstelling Werklust door Theo Baart - Galerie De Meerse Hoofddorp
bijeenkomst, debat, expositie | 23 februari 2016 (dinsdag) - 15:00

Rondleiding WERKLUST door Theo Baart | open discussie

Op 23 februari geeft Theo Baart persoonlijk een rondleiding door de tentoonstelling Werklust (t/m 12 maart te zien in Galerie De Meerse) gevolgd door een open discussie over de polder.
Foto Theo Baart - Omlegging A9 bij Badhoevedorp
expositie, presentatie | 27 januari 2016 (woensdag) - 16:00

Opening Expositie WERKLUST | Theo Baart

Op 27 januari 2016 opent in Galerie De Meerse de expositie WERKLUST van fotograaf Theo Baart. Tevens wordt de publicatie Werklust Dialogen gepresenteerd: een verslag van de reeks expertmeetings die Podium voor Architectuur in samenwerking met Theo Baart organiseerde, waarbij de verbindingen die Theo Baart fotografeerde aanleiding vormde voor presentaties en debatten. De tentoonstelling wordt geopend door de wethouder cultuur gemeente Haarlemmermeer, Derk Reneman, gevolgd door een lezing over Nieuwe Mobiliteit door Arie Bleijenberg.
Tentoonstelling Werklust door Theo Baart - Galerie De Meerse Hoofddorp
expositie | 27 januari 2016 (woensdag) - 14:00 tot 12 maart 2016 (zaterdag) - 22:00

Tentoonstelling Werklust | Theo Baart - Galerie De Meerse

Gedurende veertig jaar legde fotograaf Theo Baart de transformaties vast in het landschap van zijn jeugd: Haarlemmermeer. Een landschap dat onder de aanhoudende druk van de wereldeconomie in hoog tempo verandert. Na het succesvolle Bouwlust (1999), is onlangs Werklust gepubliceerd: een fotoproject over de omgeving van Schiphol. Een selectie is t/m 12 maart te zien in Galerie De Meerse.
Resultaten ontwerpworkshop 9 oktober Proefstation Hoofddorp
architectenworkshop, workshop | 24 november 2015 (dinsdag) - 17:00 tot 19:00

Ontwerpworkshop Wie Wil Wonen?

De ontwerpworkshop voor (jongeren)huisvesting op 9 oktober tijdens Proefstation Hoofddorp was een groot succes, mede dankzij de inzet van alle deelnemers die actief aan de slag gingen en met waardevolle ideeën kwamen. Om het enthousiasme te behouden en de ideeën concreter te maken, hebben gelijk vervolgstappen gepland.
Detail cover Werklust - Foto: Theo Baart
| 1 november 2015 (zondag) - 14:00

Boekpresentatie WERKLUST

Hoe zien de transformaties er uit in het landschap van Haarlemmermeer? Fotograaf Theo Baart legde ze vast over een tijdspanne van dertig jaar. Het resultaat, het boek Werklust, Biografie van een gebruikslandschap wordt 1 november a.s. gepresenteerd.
Toekomst van de ruimtelijk ordening - Foto: Theo Baart
bijeenkomst, expertmeeting | 9 juni 2015 (dinsdag) - 17:00 tot 19:00

Werklust, een werk in uitvoering - 5e en laatste expertmeeting - toekomst van de ruimtelijke ordening

De 5e en tevens laatste expertmeeting van Werklust met Hans Leeflang (directeur Strategie, Kennis en Innovatie van het ministerie I&M) en Wim van der Lee (procesmanager gemeente Haarlemmermeer) over de toekomst van de ruimtelijke ordening. Met introductie door fotograaf Theo Baart over het project Werklust.
expertmeeting, expositie, lezing, presentatie | 19 maart 2015 (donderdag) - 17:00

Werklust, een werk in uitvoering - Expertmeeting 4 - De circulaire economie van de Westas

Bijzondere bijeenkomst over de ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie binnen de Westas. Met Jan Rutten (communicatie deskundige), Paul Jansen (commercieel directeur SADC) en Sander van Voorn (programmamanager Greenport Aalsmeer).

Pagina's